fbpx
Az orosz Russia Today (RT) televízió közvetítőbuszai.

Lengyelország elsötétítette az orosz médiaszolgáltatókat

Minden orosz médium lengyelországi tevékenységét érinti a helyi médiahatóság döntése.

A lengyel médiahatóság, a KRRiT valamennyi orosz médiumot kitiltott az országból – írta a Notes from Poland nyomán a Napi.hu.

Mint írták, a hatóság részben az orosz-ukrán háborúval, részben a lengyel nemzetbiztonsági érdekekkel indokolta a döntését, melynek értelmében például szüneteltetnie kell a lengyelországi sugárzását a Russia Today (RT), az RT Documentary, az RTR Planeta, a Sojuz TV és a Rossija 24 televízióknak.

A tévécsatornák nem közvetíthetik az adásukat kábelhálózaton, műholdas átvitellel és az interneten sem Lengyelországban.

Más országban is hasonló döntést hoztak

Még a KRRiT lépését megelőzően a francia tulajdonban lévő Orange Polska szolgáltató bejelentette, hogy valamennyi orosz csatornát elsötétít a helyzetre való tekintettel. A hatóság bejelentését követően több más szolgáltató is bejelentette, hogy kiveszik az orosz adókat a kínálatukból.

A lengyel törvények szerint a médiahatóságnak joga van korlátozni az olyan médiaaktivitást, amely szembemegy Lengyelország nemzeti érdekeivel.

A Notes from Poland hozzátette: egy nappal korábban Lettország médiahatósága is felfüggesztett három orosz tévécsatornát.

Néhány nappal ezelőtt a Media1 már beszámolt arról, hogy a brit médiahatóság is vizsgálja a Russia Today (RT) médiaszolgáltatási jogosultságának esetleges visszavonását, tekintettel annak erős propaganda jellegére és arra, hogy a napokban Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Az orosz Russia Today (RT) televízió közvetítőbuszai. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások