fbpx
A Ringier Axel Springer Magyarország egyik irodájának bejárata Budapesten

Lezárult az Axel Springer kivonulása a Blikk kiadójából, a Ringier vette át a részvényeket

A nemzeti versenyhatóságok jóváhagyását követően a Ringier AG lezárta az Axel Springer magyarországi, szerbiai, szlovákiai és baltikumi részvényeinek tavaly július 28-án bejelentett felvásárlását.

A magyar, szerb és szlovák leányvállalatok ezentúl Ringier márkanév alatt működnek tovább – közölte lapunkkal a csütörtöki közleményében az érintett kiadó. Az Axel Springer kivonulásáról korábban a Media1 is beszámolt.

Mint mai közleményükben fogalmaztak: a mintegy 90 nyomtatott és online helyi sajtótermék és 20 digitális apróhirdetési portál megtartja jelenlegi arculatát. A napilapok, magazinok és híroldalak alkotta magyarországi, szerbiai és szlovákiai médiaportfóliók a fogyasztói szegmensek széles spektrumát fedik le. Magyarországon például a Blikk, Szerbiában a Blic, Szlovákiában pedig az Aktuality.sk portálok tartoznak a kiadóhoz.

A tranzakció lezárultával a Ringier Csoport veszi át a profession.hu és a CV Keskus magyarországi és a baltikumi állásportáljainak működtetését. A szlovák Nehnutelnosti.sk ingatlanportál, valamint az Autobazar.EU használtautó piactér, melyek a United Classifieds portfólióján kívül működnek, piacvezető pozíciót tudhatnak magukénak a saját szegmensükben. A szerb piacon működő Nekretnine.rs ingatlanportál szintén csatlakozik a Ringier bővülő apróhirdetési portfóliójához, amely olyan egyéb, gyorsan növekvő digitális piactereket is felölel, melyek termék- és szolgáltatásspektruma tovább bővül az elkövetkező években.

A Ringier AG portfóliója.
A Ringier AG portfóliója. Fotó: Ringier

Az Axel Springer és a Ringier vegyesvállalati tulajdonostársként továbbra is együttműködik a lengyel piacon, ahol a jövőben is közösen működtetik a helyi média és apróhirdetési portfóliót.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, és iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások