fbpx
Szalai Szabolcs, az Index Kibeszélő c. műsorának műsorvezetőjeként

Távozik Szalai Szabolcs, az Index egyik legismertebb arca

A belpolitikai rovat szerkesztőjeként és a Kibeszélő című műsor műsorvezetőjeként is ismert újságíró az Indextől való távozása után két másik médiumnak is dolgozik majd párhuzamosan.

Szalai Szabolcs az Index.hu-tól való távozásáról a Media1 először egy, az Indexet tulajdonló Indamedia csoport belső ügyeire közeli rálátással rendelkező olvasótól értesült néhány nappal ezelőtt, de azóta több más személy, köztük maga az érintett is megerősítette nekünk. Szalai Szabolcs telefonos érdeklődésünkre nem kívánt semmit sem nyilatkozni, és csak annyit volt hajlandó megerősíteni, hogy távozik az Indextől.

Más forrásokból ugyanakkor megtudtuk azt is, hogy a távozását Szalai maga kezdeményezte. Szalainak a lap mostani főszerkesztőjével, Fekete-Szalóky Zoltánnal többször is szakmai vitája volt korábban – távozásához azonban végül közvetlenül nem ez vezetett, hanem az, hogy elfogadta az ATV állásajánlatát és a nemrég megújult atv.hu portálnál lesz szerkesztő. Emellett a fele részben Németh S. Szilárdhoz, az ATV vezérigazgatójához és Bessenyei Istvánhoz, Sarka Kata férjéhez tartozó naphire.hu internetes portálnál is dolgozik majd. Kereste a Media1 az ügyben Németh S. Szilárdot, de ő elhárította a megkeresésünket.

Szalai 2020 őszén állt munkába az Indexnél, azután, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő nagy port kavaró menesztése után a teljes Index-stáb felállt, így az onnantól Szombathy Pál főszerkesztette lapnak sürgősen új munkaerőre volt szüksége. Szalai korábban az LMP-közeli Jövő TV alapítójaként volt ismert. Az Indexnél kezdetekben a belpolitikai rovatnál újságíró lett, majd egy idő után videóriporter vált belőle, és vezető politikusokkal készített stúdióbeszélgetéseket a Kibeszélő című podcastműsorban. Úgy tudjuk, több más indexes munkatársat is Szalai Szabolcs vitt a céghez.

Nem ez az első személyi változás mostanában az Index belpol rovatánál. Január elején Gabay Balázs, az Index belpolitikai rovatának szerkesztője távozott. Ő, szemben Szalai Szabolccsal, nem egy másik állásajánlat miatt mondott fel: azt kommunikálta, hogy politikai nyomást érzékelt az újságnál, és a kaput az tette be nála, amikor a városháza épületének állítólag eladásáról jelentek meg írások az Indexen – erről bővebben korábbi hírünkben található információ.

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Ott vagyunk Facebookon is és követhet bennünket RSS-sel vagy akár Twitteren is.

Borítókép: Szalai Szabolcs az Index Kibeszélő c. műsorának műsorvezetőjeként (a képen középre). Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások