fbpx
Szavazás, választási kampány, politikai hirdetés.

Választási kampány: elérhetővé tette az ÁSZ a politikai hirdetéseket befogadó sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit

Az országgyűlési választás és népszavazás előtti kampányban politikai hirdetéseket befogadó internetes és nyomtatott médiumok árlistáit január 18-ig lehetett megküldeni az Állami Számvevőszéknek, mely most publikálta azokat.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a jogszabályban megadott határidőig eljuttatott hirdetési árjegyzékeket nyilvántartásba vette és nyilvánosságra hozta – tudatta hétfői, a Media1-hez is eljuttatott közleményében az ÁSZ.

Mint arról a Media1 beszámolt, a választási eljárásról szóló törvény szerint a 2022. évi országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg a hirdetési árjegyzékét az ÁSZ részére megküldte – a leadási határidő 2022. január 18. (kedd) 16 óra volt.

A Számvevőszék számára határidőre megküldött hirdetési árjegyzékeket nyilvántartásba vette és sajtótermékek szerinti bontásban a honlapján közzétette az „Országgyűlési választás 2022” és a „Népszavazás 2022” menüpontok alatt – ezeket ide kattintva lehet elérni.

Az ÁSZ kiemelte: a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért felelősséget nem vállal.

Felemás a kép: van, aki befogad, de van, aki nem kér a politikai hirdetésekből

A Media1 már írt arról, mennyire eltérően viszonyulnak az egyes médiumok a politikai hirdetésekhez, befogadnak-e ezeket vagy sem. Az erről szóló legutóbbi hír itt található. A most az ÁSZ oldalán nyilvánosságra hozott árlisták alapján további médiumokról is kiderült, hogy befogadnak választással és népszavazással összefüggően politikai hirdetést.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások