fbpx
vs.hu

Felélesztették az egykori VS.hu Facebook-oldalát, hogy a kormánypárti média cikkeit osszák meg rajta

Pénteken például a Magyar Nemzet cikkét osztották meg „kíváncsian várjuk” felirattal arról, hogy Orbán Viktor évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt.

Néhány nappal ezelőtt felélesztették a VS.hu Facebook-oldalát, hogy a kormánypárti médiabirodalom különböző online felületeinek cikkeit osszák meg rajta – vette észre a Telex.

Mint arról a Media1 beszámolt, a VS.hu tartalomszolgáltatása 2019 februárjában állt le, ám a 2013-ban indult portál sorsa már korábban megpecsételődött: 2016-ban derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai több mint félmilliárd forinttal támogatták a portált kiadó New Wave Media csoportot, ami akkor nagy felháborodást keltett.

A támogatás hírére néhány nap alatt 12 újságíró távozott a laptól, majd a vs.hu idővel teljesen elsorvadt – ám tartalom még egészen 2019 februárjáig került ki rá. A tartalomszolgáltatás csak nem sokkal azután szűnt meg, hogy a New Wave Media Group (mely az Origo.hu tulajdonosa is) a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) került. (A cégnek sokáig Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia volt a tulajdonosa.)

Ennek az újságnak a Facebook-oldala éledt most fel a napokban.

A vs.hu több mint 35.000 követővel rendelkező közösségi felületére 2017-ben kerültek ki az utolsó tartalmak, azóta csak annyi mozgolódás történt, hogy 2021 novemberében egy stockfotót raktak ki borító- és profilképnek, valamint a VS.hu nevet átírták VS-re.

Január 18-án egy Mediaworks-nyereményjáték posztja volt az első, majd azóta már számtalan kormánypárti lap cikkét osztották meg: főleg a Magyar Nemzettől, az Origótól és a Világgazdaságtól. Pénteken például „kíváncsian várjuk” felirattal posztolták a Magyar Nemzet cikkét arról, hogy Orbán Viktor évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások