fbpx
vs.hu

Nem frissül többé a vs.hu

A portálra még azután is került ki tartalom, hogy kiderült: egy ideig a Matolcsy György vezette jegybank alapítványa finanszírozta az oldal működését. Most, hogy a fideszes médiaalapítványhoz került a site, csak az archívum marad.

Nem frissül tovább holnaptól a 2013-ban elindított vs.hu portál, írja a Népszava.

A portál felidézte: a tartalomszolgáltatás beszüntetésére nem sokkal azután kerül sor, hogy a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) érdekeltségébe került a New Wave Media Group. A cégnek sokáig Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia volt a tulajdonosa, de ő tavaly – több más kormányközeli médiavállalkozóhoz hasonlóan – felajánlotta a több mint 476 médiaterméket központosító fideszes médiaalapítványnak. 

A New Wave Media Grouphoz tartozik egyébként a vs.hu-n kívül az origo.hu, valamint két tévécsatorna, a Life Network és az Ozone is.

A Népszava úgy tudja: hogy az eddigi cikkek elérhetők maradnak, legalábbis ezt ígérték a tulajdonosok.

A vs.hu nyitóoldala az utolsó napján

A vs.hu első főszerkesztője Kerényi György volt, őt 2014-ben Lebhardt Olivér váltotta. A hírportál meg tudta vetni a lábát a médiapiacon, de 2016-ban, amikor kiderült, hogy a Matolcsy György vezette MNB alapítványai jelentős támogatásban részesítették a VS-t, a szerkesztőség nagy része távozott, és Lebhardt Olivér is lemondott tisztségéről.

A 444.hu ekkor készítette az alábbi videót:

Az Index egyébként úgy tudja, a bezárás előtti időszakban mindössze két teljes és két félállásban dolgozó újságíró alkotta a szerkesztőséget, gyakorlatilag élő halott volt az oldal. A lap impresszumában Makai József megbízott szerkesztő teljesen egyedül szerepelt. A szerkesztőség szélnek eresztését azzal indokolják, hogy a tulajdonos a jövőben a hírportálok piacán egyetlen termékre, az Origóra szeretne koncentrálni. A portál úgy tudja, nem ajánlották fel, hogy az Origónál folytathassák pályafutásukat az eddigi munkatársak.

Kiemelt kép: a vs.hu logója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások