vs.hu

Nem frissül többé a vs.hu

A portálra még azután is került ki tartalom, hogy kiderült: egy ideig a Matolcsy György vezette jegybank alapítványa finanszírozta az oldal működését. Most, hogy a fideszes médiaalapítványhoz került a site, csak az archívum marad.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Nem frissül tovább holnaptól a 2013-ban elindított vs.hu portál, írja a Népszava.

A portál felidézte: a tartalomszolgáltatás beszüntetésére nem sokkal azután kerül sor, hogy a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) érdekeltségébe került a New Wave Media Group. A cégnek sokáig Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia volt a tulajdonosa, de ő tavaly – több más kormányközeli médiavállalkozóhoz hasonlóan – felajánlotta a több mint 476 médiaterméket központosító fideszes médiaalapítványnak. 

A New Wave Media Grouphoz tartozik egyébként a vs.hu-n kívül az origo.hu, valamint két tévécsatorna, a Life Network és az Ozone is.

A Népszava úgy tudja: hogy az eddigi cikkek elérhetők maradnak, legalábbis ezt ígérték a tulajdonosok.

A vs.hu nyitóoldala az utolsó napján

A vs.hu első főszerkesztője Kerényi György volt, őt 2014-ben Lebhardt Olivér váltotta. A hírportál meg tudta vetni a lábát a médiapiacon, de 2016-ban, amikor kiderült, hogy a Matolcsy György vezette MNB alapítványai jelentős támogatásban részesítették a VS-t, a szerkesztőség nagy része távozott, és Lebhardt Olivér is lemondott tisztségéről.

A 444.hu ekkor készítette az alábbi videót:

Az Index egyébként úgy tudja, a bezárás előtti időszakban mindössze két teljes és két félállásban dolgozó újságíró alkotta a szerkesztőséget, gyakorlatilag élő halott volt az oldal. A lap impresszumában Makai József megbízott szerkesztő teljesen egyedül szerepelt. A szerkesztőség szélnek eresztését azzal indokolják, hogy a tulajdonos a jövőben a hírportálok piacán egyetlen termékre, az Origóra szeretne koncentrálni. A portál úgy tudja, nem ajánlották fel, hogy az Origónál folytathassák pályafutásukat az eddigi munkatársak.

Kiemelt kép: a vs.hu logója

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Szereplőket toboroz az RTL Klub és a TV2

Hat olyan tévéműsort is találtunk, ahová játékosok jelentkezését várja jelenleg a két vezető kereskedelmi csatorna. Túlélőshowba, tehetségkutatóba, vidéki társkereső reality-be, pénzügyi műsorba, főzőshowba is jelentkezhetnek azok, akik a fődíjért és a hírnév kedvéért szeretnék viszontlátni magukat a tévéképernyőkön.

Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatója. Fotó: kormany.hu

A Miniszterelnökséget hiába kérdezték, de egy újságíró kiszámolta, mennyibe kerülhetett az áldott, békés karácsony

Közel félmilliárd forintba kerülhetett az adófizetőknek, hogy Orbán Viktor kormánya sajtóhirdetésekben kívánt nekik áldott, békés karácsonyt, és ebben a kalkulációban a tévés hirdetések még nem, illetve csupán a három országos napilapban megjelent sajtóhirdetések vannak benne. A hirdetések egy része egyébként késve, karácsony után jelent meg.

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!