fbpx
Emmanuel Macron

Kivonult a francia elnök és az Európai Parlament új elnökének közös sajtótájékoztatójáról az újságírók egy része

Otthagyta a jelenlévő újságírók egy része Emmanuel Macron francia elnök és Roberta Metsola, az Európa Parlament új elnökének közös sajtótájékoztatóját Strasbourgban, miután bejelentették, hogy nem lehet kérdéseket feltenni.

Az Euronews szerda esti beszámolója szerint a január elsején kezdődött francia soros elnökség részeként a francia köztársasági elnök személyesen vett részt az év első plenáris ülésén Strasbourgban, hogy bemutassa a soros elnökség legfőbb célkitűzéseit. A főbb irányvonalak és célok bemutatása után az európai parlamenti képviselőknek lehetőségük volt rá, hogy kérdezzenek is tőle, így meghallgatása végül három és fél órásra kerekedett.

Ezután az EP frissen megválasztott elnökével, Roberta Metsolával kezdtek közös sajtótájékoztatóba. Ám miután kiderült, hogy a sajtótájékoztató végén nincs lehetőség kérdezni, a megjelent újságírók egy része tiltakozásul kivonult a teremből – írja az Euronews.

Néhányan megpróbáltak a sajtótájékoztató után, a folyosón kérdést feltenni Macron elnöknek, de ő ezt elhárította azzal, hogy „a dolgoknak nem ez a rendje”, nem így szervezték meg a napját, egyébként is épp az imént válaszolt hosszasan a képviselők kérdéseire, sőt, decemberben, az elnökség átvétele előtt az újságíróknak is nyílt lehetőségük kérdezni tőle órákon keresztül. Az esetről videó is készült.

A francia köztársasági elnök már korábban is többször felháborodást keltett a sajtó munkatársainak körében, mikor nem volt hajlandó lehetőséget biztosítani arra, hogy kérdezni lehessen tőle minden egyes alkalommal – emlékeztet a hírcsatorna honlapján, hozzátéve, hogy interjút viszont előszeretettel ad, legutóbb például a Le Parisien című lapnak adott nyilatkozata vert nagy port, melyben kijelentette: „szeretné felbosszantani az oltatlanokat”.

További hírek találhatók a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is.

Borító: Emmanuel Macron francia elnök Fotó: Depositphotos.com / archív

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások