fbpx
tévé távirányító

Az év egészét az RTL Klub, a szilvesztert a TV2 nyerte főműsoridőben – megmutatjuk, melyek lettek a múlt hét és 2021 egészének legnézettebb tévéműsorai

A múlt hét legnézettebb tévéműsora a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban és a teljes lakosságban is az RTL Híradó lett. Mutatjuk az 52. hét legnézettebb tévéműsorainak toplistáját és azt is, hogyan alakult a nézettségi verseny az év egészében.

A Media1 megvizsgálta, hogyan alakult 2021 utolsó (52.) hetének tévés nézettségi versenye. E szerint a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoport heti top 50-es műsorlistájának élén az RTL Híradó 2022. január 2-i adása szerepel 16,3 százalékos közönségaránnyal és több mint 246 ezer nézővel, melyet a nézettségi versenyben a TV2 Tények január elsejei adása követ a nézettségi versenyben a második helyen.

A harmadik helyen szintén a Tények található, annak 2021. december 27-i adásával. Az év első Tények adása 16,5, a december 27-i 18,5 százalékos közönségaránnyal tudott felkerülni a dobogós műsorok toplistájára: nagyjából 240 ezer, illetve 238 ezer nézővel.

Az RTL Híradó Szellő István és Erős Antónia műsorvezetésével
Az RTL Híradó Szellő István és Erős Antónia műsorvezetésével
Fotó: RTL sajtószoba / Media1-archívum

A negyedik helyen végzett az RTL Klub Cápák Között című befektetési műsorának vasárnap kezdődött legújabb évada, melynek mostani első része 237 ezres nézőtábort el, és 14,4 százalékos közönségarányt produkált.

Az 5. helyen szintén RTL-en vetített tartalom, az Apád anyád idejöjjön című amerikai vígjáték szerepelt.

A teljes top50-es lista alább látható, amellyel kapcsolatban érdekességként emeljük ki, hogy a top 50-es listára bekerül az állami M1 tévécsatorna december 31-én sugárzott híradója, 11,8 százalékos közönségaránnyal és 145 ezer nézővel. Igaz ugyan, hogy hogy csak a 34. helyről van szó, de az állami hírműsor esetében a top50-es szereplés sem túl gyakori.

További érdekességként emeljük ki, hogy a kisebb csatornák közül, ahogyan az előző héten, úgy most is bekerült a Mozi+ is a top 50-be; a Baywatch és A mestergyilkos a lista a negyvennyolcadik és a negyvenkilencedik helyet foglalja el.

Említést érdemel az is, hogy a kereskedelmileg kiemelt korcsoportban a TV2 Szilveszteri Szerencsekerék című műsora a tizenharmadik helyre került fel. A TV2 a szilveszteri este egészét is megnyerte egyébként, aznap megelőzve az RTL Klubot, de erről cikkünk későbbi pontján még lesz szó.

Az 50 legnézettebb tévéműsor az 52. héten a 18-49-es korcsoportban a Nielsen Közönségmérés adatai alapján
Az 50 legnézettebb tévéműsor az 52. héten a 18-49-es korcsoportban a Nielsen Közönségmérés adatai alapján

A teljes lakosságra (4+) vonatkozó adatokat vizsgálva szintén az RTL Híradó végzett az élen, ezúttal a december 27-én sugárzott adásával (887 ezer néző, 21,9 százalékos közönségarány), melyet szintén a TV2 Tények egy-egy adása követ, 20,8 és 19,3 százalékos közönségaránnyal.

A top 50-es lista első tizenhárom helyét az RTL Híradó vagy a TV2 Tények foglalja el.

Az első nem hírműsor a lista tizennegyedik helyén a Szilveszteri Szerencsekerék lett, mely 17 százalékos közönségarányt és 703 ezer nézőt tudhatott magáénak.

A top 50-es listára a kisebb csatornák közül egy sem került fel, ellenben a közmédia műsorai közül több is: a harmincötödik helyen van az M1 Híradó december 31-én sugárzott adása (10,9 százalékos közönségarány, 371 ezer néző), de jó pár hellyel lejjebb – olyan műsorok után mint a Lecsó, az És megint dühbe jövünk, a Huncutka, A Gólyák, a Shrek A vége fuss el vele – a Duna TV újévkor vetített Szerencseszombat című lottóhúzós műsora, valamint a Duna TV négy sorozata is szerepel a listán.

Az 50 legnézettebb tévéműsor az 52. héten, teljes lakosságban (4+) a Nielsen Közönségmérés adatai alapján
Az 50 legnézettebb tévéműsor az 52. héten, teljes lakosságban (4+) a Nielsen Közönségmérés adatai alapján

Óriási előnnyel nyerte az évet az RTL Klub

Közleményben hívta fel rá a figyelmet az RTL Magyarország, hogy főműsoridőben, a 18-49 éves korosztály körében 13,9 százalékos közönségarányával az RTL Klub volt a legnézettebb televíziócsatorna a hazai tévés piacon 2021 egészében.

Hangsúlyozták továbbá: 2021 során a csatorna a megnyert esték számának tekintetében is maga mögé utasította a hazai tévés mezőnyt 266 nyert estével.

Tarolt az X-Faktor

A 18-49-es korcsoportban az év legnézettebb műsorainak 10-es listáján öt pozíciót az X-Faktor műsora foglal el, a filmes top 10-es nézettségi listán pedig 6 szerepel az RTL Klub műsorai közül.

Az X-Faktor második élő adása, 2021. november 27-én
Az X-Faktor második élő adása, 2021. november 27-én. Fotó: RTL sajtószoba

Mint fogalmaztak, csatornacsoport szinten, a fő kereskedelmi célcsoportban, főműsoridőben az RTL Magyarország nyolc csatornája 25,1 százalékos közönségaránnyal piacvezető volt a fő versenytárs (a TV2 Média Csoport) 14 adóból álló hazai portfóliójával szemben, ami 23,5 százalékos közönségarányt ért el. Megemlítették azt is, hogy a Film+ 2021-ben is a harmadik legnézettebb tévé- és a legnézettebb lett magyar nyelvű kábelcsatorna főműsoridőben a kiemelt, 18-49-es korcsoportban – tették hozzá.

A TV2 a főműsoridőn kívül szerepel jól

A TV2 is közleményt adott ki. Ők azt emelték ki, hogy 2021 utolsó hónapjában kiemelkedően szerepelt a TV2, mert ezt a csatornát választotta a legtöbb néző a teljes napon a 18-49-es, a teljes lakosságban (4+) és az általuk használt 18-59-es korcsoportban is. Ezután arról írtak, milyen sokan nézték náluk például karácsonykor a Reszkessetek betörőket és szilveszterkor is győzni tudtak a három korcsoportban, sőt főműsoridőben is.

Kasza János, Szalay Dániel

További híreket talál a Media1-en!

Borító: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások