fbpx
A TV2 Comedy humorcsatorna, a Humor+ utódjának logója

Pert nyert a TV2 Csoport a Comedy név kapcsán a Comedy Centralt működtető ViacomCBS ellen

Pont került a tavaly tavasz óta tartó védjegybitorlási ügy végére, állítja a TV2 Média Csoport.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Mint arról a Media1 2020 márciusában elsőként beszámolt, a TV2 Média Csoport a Humor+ csatornáját 2020. május 18-án TV2 Comedy néven üzemeltette tovább.

A hírre a Comedy Centralt működtető ViacomCBS a Media1-nek úgy reagált, megvizsgálják a jogi lehetőségeket, miután a TV2 Comedy és a Comedy Central neveket „túlságosan hasonlónak” tartották. A TV2 azonban nem tartotta aggályosnak a két csatorna neve közötti hasonlóságot.

2020 nyarán azt is megírta a Media1, hogy tiltakozó felszólamlás, azaz jogorvoslat érkezett a TV2 Comedy védjegyoltalom ellen a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához. Hogy ki volt a felszólamló, hivatalosan nem derült ki, azonban mint írtuk, meglepő lenne, ha nem a ViacomCBS lett volna az.

A TV2 Média Csoport mai, hétfői közleményével pedig biztossá vált, hogy így történt.

Mint a tévétársaság közleménye fogalmaz,

„a TV2 Média Csoport Zrt. és a Viacom csoport között a védjegybitorlás tárgyában indult bírósági eljárásokban a bíróságok egyöntetűen azt állapították meg, hogy a TV2 Média Csoport Zrt. jogszerűen működteti a humor tematikájú csatornáját TV2 Comedy néven, illetve jogszerűen használja a 2020 nyarán módosított csatornalogót”.

Leszögezték azt is, hogy

„a bíróságok a döntésük során kiemelt jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy a TV2 márka Magyarországon közismert és jóhírű, ezért úgy találták, hogy a TV2 Comedy megjelöléssel ellátott szolgáltatást észlelve a hazai fogyasztóközönség egyértelműen képes beazonosítani, hogy az a TV2 Média Csoport Zrt.-től származik”.

A Media1 egyébként úgy tudja, hogy a TV2 közleményével ellentétben még nem teljesen zárult le a jogvita, mivel vita van a TV2 Comedy a névváltás után egy ideig használt, kezdeti logója kapcsán is.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások