A TV2 Comedy humorcsatorna arulcata

TV2 Comedy lesz a Humor+ tévécsatornából, a konkurens Comedy Central megvizsgálja, mit tehet a névhasonlóság miatt

A Comedy Centralt működtető ViacomCBS-nél azt nyilatkozták a Media1-nek, megvizsgálják a TV2 Média Csoport által bevezetni kívánt TV2 Comedy márka és a saját csatornájuk neve közötti hasonlóság miatt a rendelkezésükre álló jogi lehetőségeket. A TV2 Csoport más névváltásra is készül.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Május 18-tól TV2 Comedy néven találkozhatnak a nézők a TV2 Média Csoport jelenleg még Humor+ (HumorPlusz) néven üzemelő humorcsatornájával – erősítette meg a TV2 Sajtóosztálya a Media1-nek szombaton délután. A sajtóosztály a névváltás okaira vonatkozó kérdésünkre így felelt:

„a TV2 Csoport stratégiájának fontos része a TV2 márka további erősítése és kiterjesztése”.

Mint megtudtuk, a megújuló tartalmakhoz igazodva, a csatorna logója és teljes on-air arculata is megváltozik. (Az új logó látszik a borítóképünkön.)

„A nemzetközi gyakorlatban is számos példát láthatunk arra, hogy egy csatornacsalád tagjainál a főcsatorna neve szerepel előtagként az elnevezésekben” – tette hozzá a médiavállalat.

A TV2-nél nem látják aggályosnak, hogy van egy Comedy Central nevű csatorna is

A Media1 megkérdezte a TV2-től, nem tartanak-e attól, hogy a versenytárs, hasonló nevű szórakoztató csatorna, a Comedy Central üzemeltetője, a ViacomCBS médiavállalat esetleg jogi lépéseket tesz a Comedy szó használata miatt, hiszen a TV2-nek volt már ennél kisebb névhasonlóságokból is jogi problémája, gondoljunk csak például arra, hogy a bíróság 2017-ben védjegybitorlást állapított meg és ezért át kellett nevezni a Chili TV-t LiChi TV-re, mivel a Chili TV túlságosan hasonlított a TV Paprika névre, amit a konkurens AMC Networks médiavállat használ évek óta saját gasztrocsatornája megnevezéseként.

Ezt a választ kaptuk a TV2 Média Csoporttól az ezzel kapcsolatos kérdésünkre:

„Álláspontunk szerint a TV2 Comedy megjelölés megfelel a jogszabályi követelményeknek, ezért alkalmas arra, hogy védjegyoltalomban részesüljön”.

A Comedy Central tulajdonosa, a ViacomCBS megnézi, tehet-e valamit

A Media1 egyébként úgy tudja, hogy a Humor+ csatornát terjesztő disztribútorok pár nappal ezelőtt már értesítést is kaptak a május 18-i névváltásról. Ezt jogi okokból kellett megtenni 60 nappal a tervezett névváltás miatt, hogy a kábelcégek megkezdhessék az ügyfeleik értesítését, az általános szerződési feltételekben szereplő csatornakínálatok frissítését.

Azonban még lehet a névből probléma, mivel

Szűcs László, a Comedy Centralt is üzemeltető ViacomCBS közép-kelet európai regionális kommunikációs igazgatója a Media1 érdeklődésére ma azt mondta, megvizsgálják a jogi lehetőségeiket, hiszen túlságosan hasonlónak tartják a Comedy Centralhoz a TV2 Comedy nevet.

Comedy Central
A Comedy Central arculata

Jöhet a TV2 Kids is?

A TV2 sajtóosztályán egyébként megtudtuk azt is, hogy a médiavállalat más csatornáinál is névváltoztatást terveznek a jövőben. A Sajtóosztályon azonban arra nem tértek ki, hogy milyen más csatornaátnevezések várhatók még. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) adatbázisában azonban a Media1 megtalálta, hogy TV2 Kids néven is beadtak egy védjegy-regisztrációs kérelmet még decemberben, ami arra utal, hogy gyerekcsatornájuk átnevezését is tervezhetik. A tv2kids.hu internetes végződést azonban egyelőre sem ők, sem más nem védte még le cikkünk megjelenéséig.

TV2 Kids
A TV2 Kids ábrás védjegy árulkodik arról, mire készülhet a vállalat

Arról, hogy a TV2 Comedy és a Comedy Central közötti névhasonlóságból végül lesz-e jogi eljárás, arról a későbbiekben, ha a ViacomCBS meghozta végső döntését, a Media1 természetesen még beszámol.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.