fbpx
Benda Gergely, az SPT-csatornákat felvásárló Antenna Entertainment új ügyvezető igazgatója

Benda Gergely lett a VIASAT3, a VIASAT6 és az AXN csatornákat felvásárló Antenna Entertainment új ügyvezető igazgatója

Benda Gergely felel ezután az Antenna Group teljes közép-kelet-európai televíziós üzletágáért a régió 12 országában.

A személyi változásról az Antenna Entertainment közleményben értesítette a Media1-et hétfőn. A vállalat felidézte:  az Antenna Group B.V. nemzetközi médiacsoport az idén ősszel kötött megállapodást a Sony Pictures Televisionnel (SPTN) a közép-kelet-európai előfizetéses tévécsatornáinak – többek között az AXN, a VIASAT3, a VIASAT6 –, valamint on-demand szolgáltatások felvásárlásáról. (A közleményben a Sony Max és a Sony Movie Channel csatornákat nem említik – megj. a szerk.)

Az újonnan megvásárolt 22 szórakoztató csatornát és 2 on-demand szolgáltatást magába foglaló Antenna Entertainment irányítását veszi át most Benda Gergely – írják.

A december közepétől kinevezett szakember pályafutását a zeneiparban kezdte. 2012-ben csatlakozott az HBO-hoz a magyar üzletmenetért felelős országigazgatóként (country manager), 2016-tól pedig az HBO Europe marketing alelnökeként 12 ország marketing tevékenységéért, valamint az HBO GO önálló szolgáltatásként történő bevezetéséért felelt. Többévnyi fintech szektorban töltött kitérő után Benda most az Antenna Entertainment ügyvezető igazgató pozícióját betöltve tér vissza a televíziózás világába.

A kinevezett vezetőtől az Antenna Entertainment a szolgáltatásainak és üzletének sikeres működtetését és továbbfejlesztését várja a következő 12 országban: Lengyelország, Magyarország, Csehország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia és Montenegro.

„Rendkívül motiválónak találom, hogy vérbeli közép-kelet európai vállalkozásként kamatoztassuk a hely- és piacismeretünket, és nyújtsunk világszínvonalú, lokálisan releváns szórakoztató tartalmat a működési területünkön. Az Antenna csoport nagy hagyományokkal és figyelemreméltóan erős kapitalizációval rendelkezik. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a csapattal és jövőbe mutató márkát építsünk” – mondta Benda Gergely.

Adam Theiler, az Antenna Group előfizetéses tévéüzletágának ügyvezetője hozzátette: „Az Antenna Group egy emberközpontú vállalat, melynek kötelékében örömmel fogadjuk Gergelyt, aki a piacon jól ismert, nagy gyakorlattal rendező szakemberként fogja a csapatot vezetni az innováció és a növekedés jegyében.”

A Sony Pictures és az Antenna Group között létrejött egyezségről itt írtunk bővebben.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: Benda Gergely, az SPT-csatornákat felvásárló Antenna Entertainment új ügyvezető igazgatója. Fotó: Antenna Group
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások