fbpx
Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex két főszerkesztője

Megválik Munk Veronika a Telex főszerkesztői posztjától

Az alapító-főszerkesztőnek a 2022 januárjában végbemenő átszervezés után is fontos feladatai lesznek a volt indexesek által létrehozott médiacégnél, de már nem társfőszerkesztőként.

Közzétette legújabb, a tavaly július 31. és idén október 31. közötti időszakra vonatkozó átláthatósági jelentését a Telex.hu. A jelentésben az elért célok felsorolása mellett a közeljövő változásairól is talált a Media1 néhány érdekesebb információt.

A jelentésből kiderült, hogy 2022 januárjában átszervezik a Telexnél a vezetői pozíciókat, melynek értelmében Dull Szabolcs – változatlanul – a lap főszerkesztője marad, míg Munk Veronika alapító-főszerkesztő a jövőben tartalomfejlesztési vezetőként folytatja karrierjét a médiavállalatnál. Ahogy arról a Media1 beszámolt, Dull idén januárban csatlakozott a Telex szerkesztőségéhez, miután lejárt a versenytilalmi korlátozása az Indexnél. Azt követően közösen látták el Munk Veronikával a Telex főszerkesztői feladatait társfőszerkesztői rendszerben, amiről a Media1 podcastjában részletesen is beszéltek.

A most közzétett átláthatósági jelentés kitért arra is, hogy létrehoznak egy üzletfejlesztési, stratégiai és marketingigazgatóságot, melyet Kárpáti Márton ügyvezető irányít majd.

A beszámolóból kiderül az is, hogy a Telex 71 munkatársat foglalkoztat munkaviszonyban, és 24 emberrel van vállalkozói szerződésük.

A Van Másik Kft. pénzügyi adatairól is beszámoltak: az indulástól 2021. október 31-ig bezárólag előfizetési díjakból és hirdetésekből csaknem 330 millió, míg támogatásokból, pályázatokból és sajtódíjakból valamivel több mint 1 milliárd 159 millió forint bevételük származott.

A Telexet volt indexesek hozták létre azután, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt az Index.hu Zrt. elbocsátotta, majd a stáb egésze felállt.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Munk Veronika és Dull Szabolcs a társfőszerkesztői rendszer bejelentésekor. Fotó: Bődey János / Telex / Media1-archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások