fbpx
Deutsche Welle, DW, terjesztés

Elindult a DW Magyar, a Deutsche Welle magyar nyelvű YouTube-csatornája

A magyar lett a 31. nyelv, amelyen szolgáltat a német közmédia.

Néhány hét csúszással az eredetileg tervezetthez képest, pár perccel ezelőtt megkezdte működését a DW Magyar elnevezésű YouTube csatorna – értesült a Media1.

Az új YouTube-csatornán keresztül lesznek elérhetők a német közmédia, a Deutsche Welle magyarra lefordított videós tartalmai.

A DW Magyar elindítása kapcsán a DW főigazgatója közölte, hogy Magyarországon a független média egyre nagyobb nyomás alatt áll, ezért itt volt az ideje a lépésnek, hogy a Deutsche Welle visszatérjen Magyarországra, ahol korábban elérhető volt tévécsatornája.

Peter Limbourg, a Deutsche Welle főigazgatója
Peter Limbourg, a Deutsche Welle főigazgatója
Fotó: Deutsche Welle

Az új videócsatornán a mostani induláskor mintegy 15 videóriport, beszámoló érhető el, köztük több az Europeo és az Untold Stories című magazinokból származik. A DW Magyar csapatában összesen tíz riporter és szerkesztő dolgozik Németországban és Magyarországon.

Az első videók között találtunk anyagot a Szabolcs utcai hajléktalankórház megszűnéséről, a menekültválságról, a brüsszeli információtechnológiai forradalomról, arról, hogyan pezsdítette fel a tajvani járványhelyzet a plasztikai sebészetet, hogy Kamerunban iskolák helyett aranybányákban vannak a fiatalok, hogy Hollandiában megvalósulhatott a kísérleti bulizás, elérhető egy érdekes tudományos videó a koronavírussal kapcsolatban, és bemutatják a #MeinNaziHintergrund​ nevű mozgalmat (magyarul „az én náci hátterem”), melynek lényege, hogy egyre több német fiatal kutat nagyszülei múltja után, esetleges náci szerepvállalásuk nyomait keresik.

Található egy videó Kolumbiából, ahol légi fuvarral kell segíteni a COVID-helyzet kapcsán, a fukusimai katasztrófáról, elérhető a berlini híres tévétorony kapcsán egy riport, a történelmet író női rabbikról egy németországi riport, valamint elérhető egy általános promóvideó a DW Magyar csatornával kapcsolatban.

Arról, hogy a Deutsche Welle a magyar piacon kíván erősíteni, korábban már hallani lehetett, hisz maga Peter Limbourg is beszélt róla egy podcastban. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azonnal támadni is kezdte a DW-t, amiért magyar nyelvű szolgáltatást indít. Az államtitkár egy bohócot publikált akkor. Limbourg erre azt mondta, fel voltak készülve rá, hogy ellenségesen fogadja majd őket a magyar kormány.

A Deutsche Welle egyébként a világ több más országában is jelen van helyi tartalommal. Ezeket többnyire a YouTube-on és a Facebookon keresztül terjesztik. A DW Magyar a Facebookon egyelőre még nincs jelen, ezt későbbre tervezik.

A DW Magyar a 31. nyelv, amelyen elérhető a német közmédia tartalomkínálata.

A YouTube csatorna itt érhető el: https://www.youtube.com/channel/UC6UqC3ccwKE2biNb72s83Zw/videos

További médiás hírek találhatók a Media1-en! Feliratkozhat a Media1 hírlevelére és ott vagyunk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások