fbpx
Koronavírus oltásellenes demonstráció 2021.12.04-én Berlinben

Újságírókra támadtak oltásellenes tüntetők Berlinben (videó)

Illegális demonstrációt tartott és az erről közvetítő média munkatársaira támadt a koronavírus elleni védőoltást elutasítók egy több száz fős csoportja szombaton Berlinben.

Az MTI beszámolója szerint a német főváros egyik központi negyedében, Friedrichshainban a rendőrség adatai szerint nagyjából ötszázan gyűltek össze a nem engedélyezett tüntetésen. A hatóság több embert őrizetbe vett a járványügyi előírások megsértése és a rendőrökkel szembeni ellenállás miatt.

A tüntetők a felvételek szerint több újságírót is megtámadtak. Egyiküktől – aki mobiltelefonjával filmezte az illegális demonstrációt – elvették készülékét, amelyet dulakodás után sikerült visszaszereznie.

A feltételezett elkövetőnek rablási kísérlet miatt kell felelnie.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a megmozdulás idejére, szombat délutánra eredetileg „Nemet mondunk az oltási kényszerre” címmel szerveztek tüntetést, amelyet azonban a fertőzésvédelmi szabályok várható megsértése miatt nem engedélyeztek, a szervezők mégis igyekeztek mozgósítani támogatóikat az interneten.

Szabálysértési bírságot kapnának az oltást elutasítók

Németországban nem oltási kényszer, hanem oltási kötelezettség bevezetését tervezik.

A várhatóan december 8-án hivatalba lépő új kormány tervei szerint felkérik a németek közösségének egészét érintő erkölcsi kérdések vizsgálatával és javaslatok megfogalmazásával foglalkozó független szakértői testületet, a Német Etikai Tanácsot (Deutscher Ethikrat), hogy az év végéig dolgozzon ki állásfoglalást, amelynek alapján meg lehet vitatni és el lehet dönteni az ügyet a szövetségi parlamentben (Bundestag). A kötelezettséget februártól vezethetik be.

A kötelezettségszegés nem kényszerintézkedést, hanem szabálysértési bírságot vonna maga után.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: A berlini oltási kötelezettség elleni demonstráció egyik pillanata. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások