fbpx
euronews

Feljelentették a Magyar Telekomot a hatóságnál, amiért azt terjesztette, hogy megszűnik az Euronews magyar adása

A Telekom egyik dühös ügyfele fordult a hatósághoz. A távközlési cég egyébként még mindig nem helyesbítette a valótlan állítást.

A Media1 rendszeres olvasója, Miklós arról tájékoztatta szombaton lapunkat, hogy néhány nappal ezelőtt a Heves Megyei Kormányhivatalhoz fordult egy fogyasztóvédelmi  panaszbeadvánnyal, mivel úgy érezte, kimeríti a fogyasztók megtévesztését az, hogy a Telekom november 30-án valótlanul azt írta ügyfeleinek push üzenetben, hogy úgymond megszűnik az Euronews magyar adása, és a jövőben csak a hírcsatorna angol változatát érhetik el.

A Magyar Telekom ügyfelei számára ez az álhír jelent meg az Euronews magyar adásának megszűnéséről
A Magyar Telekom ügyfelei számára ez az álhír jelent meg az Euronews magyar adásának megszűnéséről. Fotó: egy olvasónktól / Media1

Az Euronews határozottan és többször is cáfolta a Media1 érdeklődésére, hogy megszüntetné magyar nyelvű adását, a távközlési vállalat ügyfelei közül sokan azonban még ezután is üzenetet kaptak a magyar adás megszűnéséről a készülékeikre a Telekomtól. Miklóst, aki maga is ezen ügyfelek között volt, aki félrevezető információt a távközlési óriástól, ez különösen is feldühítette – derül ki az e-mailjéből.

Az Euronews központja
Az Euronews központja

Olvasónk arról is tájékoztatta a Media1-et, hogy december 2-án benyújtott panaszára gyorsan reagált a kormányhivatal, és december 3-án, pénteken vissza is jeleztek neki, hogy az ügyet átadták az ügyben illetékes Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH). Most tehát az NMHH-nak kell megvizsgálnia azt, hogy követett-e el jogsértést a távközlési vállalat akkor, amikor valótlan tartalmú információt, lényegében álhírt küldött tömegesen az ügyfeleinek.

A Media1 egyébként a Telekom ügyfeleitől úgy tudja, hogy a távközlési vállalat arról azóta sem küldött ki push üzenetet, hogy a tájékoztatása téves volt, tehát nem helyesbítette a fals információkat. A telekom.hu internetes oldal keresőjébe is beírtuk az Euronews kifejezést, hogy pontosítottak-e már, de ott egyelőre szintén nem találtunk helyesítést, pedig 6 nap telt el a készülékre kiküldött valótlan tájékoztatás óta.

A Telekom oldalán sem pontosítottak
A Telekom oldalán sem pontosítottak az Euronews kapcsán

Hogy az NMHH talál-e jogsértést az ügy kapcsán, arról később, az eljárás lefolytatása után még beszámolunk.

Az ügy előzményeiről itt írtunk.

Még több hír található a Media1.hu-n.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások