fbpx
Telekom üzlet a Duna Plazában. Fotó: Ladányi András, Media1

Álhírt terjeszt a Magyar Telekom az Euronews magyar adásának megszűnéséről

Ne higgye el, ha ön a Magyar Telekom előfizetője, és a tévékészülékén arra utaló üzenetet kap a vállalattól, hogy megszűnik az Euronews magyar adása, ugyanis valójában nem történik ilyen! Elmagyarázzuk.

Egy rendszeres olvasónk küldte az alábbi képernyőképet a Media1 részére. A képernyőképen az látszik, hogy a Magyar Telekom felugró üzenetben értesítette a minap az ügyfeleit arról, hogy megváltoztatja csatornakiosztását, mivel úgymond – és innentől idézzük a valótlan állítást – „az Euronews csatorna magyar adása országosan megszűnik és helyette az angol nyelvű adás lesz elérhető”.

Értesítik továbbá az ügyfeleket arról is, hogy 2022. január 4-től változik a Telekom ügyfeleinek csatornakiosztása, így kikerül a csomagból a Pax TV nevű vallási csatorna és helyette a Hatoscsatorna lesz elérhető.

A Magyar Telekom ügyfelei számára ez az álhír jelent meg az Euronews magyar adásának megszűnéséről
A Magyar Telekom ügyfelei számára ez az álhír jelent meg az Euronews magyar adásának megszűnéséről. Fotó: Media1-olvasó

A Telekom ügyfelei is tovább nézhetik az Euronews magyar adását

Azonban a Media1 megtudta, hogy a távközlési mamutcég az Euronews kapcsán valótlanságot terjeszt. Ugyanis pár napja, amikor a sat-tv-radio.hu elnevezésű weblap közölt ellenőrizetlen információt a hírcsatorna magyar adásának megszűnéséről, az Euronews kommunikációs igazgatója a Media1 érdeklődésére határozottan cáfolta, hogy úgymond megszüntetnék a magyar nyelvű adást.

Most, hogy ezúttal nem egy weblap, hanem mégiscsak az egyik legnagyobb távközlési szolgáltató, a Magyar Telekom terjesztette a megszűnéssel kapcsolatos információt, beszéltünk újra az Euronews tévécsatorna egyik illetékesével, aki megerősítette, szó sincs arról, hogy megszűnne a magyar adásuk.

Azt is elmondták az Euronewsnál a Media1 érdeklődésére, hogy a Telekomnál is tudnak róla, hogy megmarad a magyar adás, hiszen erről levelet is küldtek a cégnek. December 15-től is a magyar nyelvű adást fogja terjeszteni a Telekom is, ahogy a Vodafone és a többi kábelszolgáltató is. Az Euronewsnál azt remélik, hogy a Telekom hamarosan visszavonja a téves tájékoztatást. Ezt egyébként már a múlt héten kérték a cégtől.

Nem először jelenik meg idén valamilyen álhír az Euronews megszűnéséről: idén februárban a crt-tv.com és a broadbandtvnews.com a csatorna megszűnésével kapcsolatos állítását a Media1 érdeklődésére akkor szintén cáfolták.

Frissítés 16:52

Hírünk megjelenése után az Euronews honlapján is megerősítették, hogy a Magyar Telekom téves tájékoztatást adott ügyfeleinek: változatlan formában működteti az Euronews a magyar adást december 15. után is – írják. Kert Attila, az Euronews magyarországi vezetője megerősítette továbbá a Media1 azon múlt heti információját, hogy a későbbiekben, várhatóan 2022-ben a műholdas terjesztést leállítják majd, de ezt is csak akkor, ha már a műsorterjesztő vállalatok közvetlenül hozzájutnak a digitális jelhez, hiszen fenn akarják tartani a folyamatosságot.

Frissítés 20:12

Olvasóink közül többen is jelezték kommentben és levélben, hogy továbbra is push üzeneteket kapnak a Telekomtól arról, hogy megszűnik az Euronews magyar nyelvű adása. Ezt azonban nyugodtan hagyják figyelmen kívül!

Még több hír található a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon és iratkozzon fel napi hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

Borító: Telekom üzlet a Duna Plazában. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások