fbpx
Simon András, az ATV műsorvezetője

Távozik Simon András, az ATV egyik legismertebb műsorvezetője

A jövő héttől már más műsorvezetők vezetik az eddigi műsorait.

Simon András olyan szakmai felkérést készül elfogadni, ami mellett nem tud eleget tenni televíziós kötelezettségének, ezért távozik az ATV-től – írja a csatorna péntek esti közleményében. Idézik is a távozó műsorvezetőt:

„Egy olyan szakértői, tanácsadói feladatot készülök elvállalni, ami összeegyeztethetetlen a hírműsorok kritikus kérdezői szerepével. Az ATV-be érkezésem előtt is szervezeti kommunikációt irányítottam, ez most is így lesz. Jó időszaktól viszont nem jó elbúcsúzni. Hálás vagyok az ATV vezetésének és remek közösségének az együtt töltött csaknem kilenc év feladataiért, a televízió nézőinek pedig a megtapasztalt szeretetért és a megtisztelő figyelemért” – fogalmazott Simon András.

Az ATV a közleményében köszönetét fejezte ki Simon Andrásnak, aki az elmúlt kilenc évben a televízió egyik meghatározó arca lett, több kiemelkedő nézettségű műsort vezetett:

„Köszönettel tartozunk Simon András kiváló munkájáért és sokszor bizonyított kollegiális hozzáállásáért! Mindig számíthattunk rá, profin és elegánsan kezelte a nehéz pillanatokat is. Az intézmény nevében sok sikert kívánunk további munkájához” – búcsúzott a csatorna vezérigazgatója, Németh S. Szilárd.

A Csatt című műsort hétfőtől Rónai Egon vezeti. A Nap Híre műsorvezetője Krug Emília mellett Lampé Ágnes lesz.

Frissítés 19:18

A Telex szerint Simon András maga mondott fel és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett dolgozik majd a kampányban. A lap szerint ez pikáns, hiszen nemrég éppen Simon András vezette azt az előválasztási tévévitát az ATV-n, amelynek egyik résztvevője volt Márki-Zay akkor még előválasztási miniszterelnökjelölt-jelöltként.

Voks2021- Előválasztási miniszterelnök-jelöltek vitája Simon András műsorvezetésével az ATV-n 2021.09.12-én
Voks2021- Előválasztási miniszterelnök-jelöltek vitája Simon András műsorvezetésével az ATV-n 2021.09.12-én

A Telex felidézte: Simon András1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott, majd 1999 és 2002 között a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette, majd 2002-től az Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője és műsorvezetője volt.

Két évig (2005-2006) a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöki tisztségét töltötte be, majd 2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR igazgatójaként dolgozott. 2007. október 1-jével kinevezték a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává. 2010. április 5-től Simon András lett a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és szóvivője. 2013 végén tért vissza a médiába és szerződött az ATV-hez.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Simon András, az ATV távozó műsorvezetője (archív)

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások