fbpx
Bayer Zsolt az Echo TV-ben

Bayer Zsolt fizikai erőszakra buzdított Hadházy Ákossal szemben

Ismét elragadtatta magát a Fidesz 5-ös számú párttagsági könyvét tulajdonló publicista. Azután történt ez, hogy a képviselő újabb visszaélésgyanús ügyeket mutatott be.

„Legközelebb bárhol jelenik meg ez a Hadházy nevű pszichopata gazember, rúgjátok ki. Ne engedjétek pofátlankodni, provokálni, embereket vegzálni, hanem rúgjátok ki a picsába. De előtte »lökjétek a padlóla. Dulván«. Ha foggal tompít, nem baj. Sőt…”

– ezt írta Bádog nevű blogján Bayer Zsolt kormánypárti publicista, műsorvezető. (Mondataiban A Brian élete című film egyik jelentéből is idézve.)

A médiamunkás arra reagált indulatosan és erőszakos cselekedetre buzdítva, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felkeresett egy vállalkozót, aki több milliárd forintos támogatást kapott geotermikus erőművek építésére, valamint egy fecskendőgyárra – előbbiek azonban mai napig nem készültek el, míg utóbbiban nem folyik termelés.

Hadházy: „meglátom, van-e kedvem nyerni ellene egy újabb pert”

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő Facebook-posztban reagált Bayer Zsolt erőszakot szorgalmazó mondataira:

„Ha B. Zsolt egy egyszerű fideszes troll lenne – bizonyos tekintetben az is –, nem reagálnék arra, hogy konkrétan fizikai erőszakra buzdít ellenem csak azért, mert végzem a munkámat. De mivel a miniszterelnök bizalmasa és a milliárdokkal kitömött propagandagépezet egyik vezető személyisége, megosztom a felvetését, csak hogy tudjuk, hogyan állunk”.

A képviselő egyelőre gondolkodik rajta, indítson-e pert a publicista ellen:

„Az ügyvédem szerint simán nyerhető személyiségi jogi per indítható ellene, de az erőszakra való nyilvános felbujtásért kétséges, hogy megbüntetnék-e. Majd meglátom, van-e kedvem nyerni ellene egy újabb pert, az ország sajnos nem lesz tőle jobb hely”.

Mint arról a Media1 beszámolt, Hadházy korábban nyert már pert Bayerrel szemben: a bíróság megállapította, hogy Bayer emberi méltóságot sértő, vulgáris kifejezéseket tett közzé a politikusról. Az akkor megítélt kártérítést ráadásul végrehajtónak kellett bevasalnia a publicistán, miután a jogerős ítélet ellenére nem rendezte Hadházy felé.

Nem először fordul elő ilyesmi

Bayer Zsolt egyébként nem először buzdít embereket erőszakra oldalán. Korábban Czutor Zoltán zenész, a Belmondo Zenekar tagja rendőrségi feljelentéssel is élt ellene, illetve magánvádas eljárást indított, amiért Bayer Czutor agyonverését szorgalmazta a Bádog nevű oldalán. Úgy tudjuk, a bíróság azonban nem talált kivetnivalót a történtekben, és még a megveretni próbált Czutorral fizettette ki a bíróság a perköltséget.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Bayer Zsolt az Echo TV-ben (archív)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások