fbpx
BRFK, rendőrség

Rendőrségi feljelentést tett a Bayer Zsolt által agyonveréssel fenyegetett Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar tagja ismeretlen tettes ellen

Czutor Zoltán zenész állítása szerint sorozatosan fenyegető üzeneteket kap, amióta a PestiSrácok című kormányközeli revolvermédium, illetve egy ott publikáló egykori kurucinfós szerző, Varga-Bíró Tamás – Czutor szavainak kiforgatásával, a valóságot más színben feltüntetve – azt állította, hogy a zenész bűncselekmény (akasztások) elkövetésére készül, Bayer Zsolt jobboldali publicista pedig kilátásba helyezte a zenész agyonverését.

Czutor Zoltán zenész, a Belmondo zenekar tagjának tanúként, illetve sértettként történő kihallgatására az egyik rendőrkapitányságon már sor is került – derül ki Czutor a Media1-hez eljuttatott rendőrségi jegyzőkönyv másolatából.

Czutor Zoltán egyelőre saját és családtagjai testi épsége érdekében zaklatás miatt kezdeményezett büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, de jogászai már vizsgálják, hogy a Czutor személye ellen az elmúlt napokban történtek során nem valósult-e meg becsületsértés és/vagy rágalmazás, illetve más bűncselekmény is. Amennyiben a jogászok úgy ítélik meg, úgy további büntetőjogi feljelentésekre is sor kerül.

Megvádolták a kormányközeli sajtóban a zenészt akasztással, pedig nem azt írta

Az ügy előzménye, hogy Varga-Bíró Tamás (VBT), illetve a PestiSrácok oldalán rendszeresen publikáló (egykori kurucinfós „holokamus”) szerző cikket jelentetett meg a György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője elleni kormányközeli lejáratásokat szóvá tevő Facebook-bejegyzés alatti, Czutor által tett hozzászólás kiforgatásával arról, hogy Czutor (valamint több más személy, lásd a hír végén) állítólagosan támogatna egy akasztást.

VBT annak ellenére állította ezt Czutorról és másokról, hogy Czutor kifejezetten még hangsúlyozta is, hogy nem támogatna akasztást.

Zúdulnak rá a fenyegetések, Bayer Zsolt az agyonverését helyezte kilátásba

A PestiSrácok írásának megjelentetése után Czutor elmondása szerint gyűlölködő, illetve zaklató, fenyegető üzenetek kezdtek el rá, illetve zenekarára zúdulni a különböző internetes felületeken. Kilátásba helyeztek családtagja ellen is erőszakos lépéseket.

A gyűlölködő üzenetek számát ezt követően tovább növelte, amikor a Mandiner.hu, majd a Vadhajtások, illetve a 888.hu is foglalkozott a témával, majd Bayer Zsolt ismert jobboldali publicista, a Fidesz egyik alapítója és egykori sajtófőnöke, az 5. számú párttagkönyv tulajdonosa a Bádog nevű internetes oldalán nemcsak megvádolta Czutort egy bűncselekmény-sorozat („akasztgatás”) várható elkövetésével (anélkül, hogy Czutor az akasztás szót használta volna az ominózus Facebook-mondatban), de Bayer Zsolt feltette olvasói nagy nyilvánossága előtt azt a kérdést is, hogy mit csináljanak Czutorral, agyonverjék-e.

„De addig is, ameddig elkezd majd akasztgatni a Zoli, marad a kérdés, hogy mit csináljunk vele? Szeressük jobbá, vagy verjük agyon? Nagy dilemma ez, barátaim…” – írta ki nyilvánosan Bayer.

Bayer Zsolt blogjában agyonverést helyez kilátásba a Belmondo zenekar tagjával szemben
Bayer Zsolt blogjában agyonverést helyezett kilátásba a Belmondo zenekar tagjával szemben

Czutor Zoltán feljelentésében az szerepel, hogy nem csak saját maga, de zenekara is jelentős számban kap a fenyegető, gyűlölködő üzenetekből. Érkezett hozzászólás családi fotó alá is, megkérdezték például, nem fél-e, hogy valami baja lesz, de a gyerekei fotója alá is érkezett ilyen jellegű üzenet.

A Belmondo zenekar tagja hangsúlyozta a rendőrségi feljelentésében, hogy a Facebook-hozzászólásában leírtakat kiforgatták, ő maga egyáltalán nem kívánta senkinek sem a halálát, ahogyan azt Varga-Bíró Tamás állította. Ahogy a feljelentésben szerepel: a cikkekben a valóságot más színben feltüntetve említették nevét.

Mások is jogi lépésekre készülnek a megjelent cikkek miatt

A PestiSrácokon egyébként Nyírő Gizella, a Bihari Hírlap főszerkesztője, az ex Magyar Nemzetes ex Hír TV-s Durucz Dávid, a jobbikos N1TV-s, Lánchíd Rádiós Tresó T. Tibor mellett jelen hír szerzőjét is megrágalmazták azzal, hogy támogatná az állítólagos bűncselekményt, és ehhez a médiahátteret nyújtanák. A felsorolt személyek közül egyébként többen is határozottan kinyilvánították, hogy nem értenének egyet semmiféle erőszakos cselekménnyel, nevüket csak Varga-Bíró Tamás rosszindulatúan belekeverte az ügybe.

Az állítólagos bűncselekmény-sorozat állítólagos támogatásával megvádolt további személyek közül néhányan szintén jogi lépéseket fontolgatnak a történtek után azon médiumokkal szemben, amelyek róluk valótlanul azt híresztelték, hogy támogatnának valamiféle erőszakos cselekményt. Jelen sorok szerzője (Szalay Dániel) egyébként még  a PestiSrácok cikkének vasárnapi délben történő megjelenése után azonnal e-mailben fordult a PestiSrácokhoz, kérve annak közzétételét, hogy elhatárolódik bármiféle bűncselekménytől.

A PestiSrácok azonban azóta sem tette közzé a reagálást, megfosztva ezzel a PestiSrácok olvasóit a valóság megismerésétől és a megvádolt személyt is a reagálás lehetőségétől. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy egy rosszindulatú és manipulatív lejáratásról, karaktergyilkosságról van szó, ahol nem számít a valóság.

Az ügy további érdekessége, hogy kiderült, Varga-Bíró Tamás annak ellenére vádolta meg Czutort a tervezett állítólagos akasztással, hogy Czutor egy képernyőkép tanúsága szerint a támadott Facebook-bejegyzésnél még szombaton este, tehát jóval Varga-Bíró Tamás cikke előtt közzétette, hogy nem támogatna semmiféle akasztást. Ezt a véleményt ugyancsak nem tette közzé a PestiSrácok szerzője.

Czutor már a Pestisrácok írása előtt, szombaton este egyértelművé tette, hogy nem akasztásra gondol, mégsem említette meg a PestiSrácok
Czutor már a Pestisrácok írása előtt, szombaton este is egyértelművé tette, hogy nem akasztásra gondol, mégsem említette meg a PestiSrácok

Tresó T. Tibor, akit szintén említett a PestiSrácok, egyébként ezt írta egy nyilvános Facebook-bejegyzés alatt egyértelművé téve, hogy ő sem ért egyet azzal, amivel a PestiSrácok hírbe hozta:

Czutor véleménye a közhangulat fokozásáról szólt, hogy hova vezethet az, ha emberek személyes adatait dobják be egy tv-műsorba, és hazudnak róluk hatalmasat. Ha ön szerint ez azt jelenti, hogy C.Z., én, vagy akár más akasztana, akkor ön nem tud, vagy nem akar szöveget értelmezni. A rajongásának tárgya pedig uszít, és pitiáner komcsi házmesterként lájkolókat listáz.”

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Az ügy előzményeiről ITT írtunk bővebben még hétfőn

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások