fbpx
Bayer Zsolt a HírTV-ben

Végrehajtó vasalta be Bayer Zsolt jobboldali publicistán a Hadházy Ákosnak a bíróság által megítélt kártérítést

A bíróság által kirótt 300 ezer helyett végül még a végrehajtási költséget is, a tartozással együtt összesen 379 ezer forintot emelt le a bírósági végrehajtó a jobboldali publicista bankszámlájáról. Bayer Zsolt korábban meglehetősen vulgáris kifejezést használva azt mondta, sikertelen lesz ellene a végrehajtás.

Az ügyről a felperes, Hadházy Ákos parlamenti képviselő a végrehajtási jegyzőkönyv közzétételével és némi kommentárral számolt be hétfőn.

A 300 ezer forint kártérítést azért szabta ki Bayer Zsoltra, a Fidesz egyik alapítójaként ismert médiamunkásra a bíróság, mert jogerősen elvesztette a publicista a Hadházy által évekkel ezelőtt indított személyiségi jogi pert, mely azért indult, mert Bayer a blogjában meglehetősen vulgáris, az emberi méltóságot sértő kifejezéseket használva azt írta még 2017. október 31-én, hogy „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI”.

Bayer nem hajtotta végre a bíróság ítéletében foglaltakat, nem fizette ki a Hadházynak a megítélt 300 ezer forintot. (Bayer tagadta, hogy nem lett rendezve a tartozás, és egy blogbejegyzésben azt írta, hogy Hadházy legfeljebb „a lónak a faszát tudja majd végrehajtani”, illetve felháborodottan kommentálta az ítéletet.)

Az ellenzéki képviselő által indított végrehajtási eljárás azonban sikeres lett, a végrehajtó végül be tudta vasalni Bayer Zsolton a teljes összeget, amit az ellene indított perben ítélt meg a bíróság. Sőt a végrehajtási költségek miatt összesen 379 ezer forintot hajtott be a végrehajtó Bayer Zsolt bankszámlájáról.

A képviselő jelezte, az igazi cél nem maga az összeg behajtása volt, hanem az, hogy Bayer legalább egyszer az életben érezze azt, milyen az, ha a dolgoknak következménye van. Hadházy szerint az összeg nem fogja megrengetni Bayert, hiszen „épp most fogadtak el a gazdái egy olyan törvényt, ami alapján potom pénzért megvásárolhatja a Várban potom pénzért bérelt lakását. Az viszont, hogy ilyen nehezen fizetett, azt jelenti, hogy B. Zsolt nagyon is jól érti a dolog üzenetét, amit foggal-körömmel próbált az általa felheccelt hívei előtt eltakarni: ELŐBB-UTÓBB FELELNI FOGNAK A TETTEIKÉRT!”

Hadházy Ákos hozzátette, Mengyi Roland után ez volt a második bírósági ítélet egy vezető fideszes ellen, és a végrehajtással azt akarta üzenni: mindent meg fog tenni, hogy legyenek még ilyenek. „A másik üzenetem pedig: az emberek gátlástalan hergelése még annál a gigantikus lopás sorozatnál is nagyobb bűn, amit el akarnak vele rejteni.”

Bayer Zsolt korábban a vesztes pere után azt egyébként azt állította, hogy ötforintosokban, Hadházy udvarába dobott ötforintosokkal fogja kifizetni a büntetést. Hadházy elmondása szerint azonban Bayer rájött, hogy maximum pár száz forintot köteles a felperes politikus így elfogadni, ezért azt találta ki, hogy a követői fognak helyette helytállni a tartozásért, majd arról beszélt, hogy ő leadta a pénzt a képviselői irodaházban. Csakhogy ezek Hadházy szerint nem voltak valós állítások, ugyanis a parlamenti őrség nem is vehet át küldeményeket, postán pedig egyetlen, pécsi feladó küldött egy kis dobozt, amelyikben akár lehettek is akár ötforintosok, de azt a képviselő bontatlanul visszaküldte, és továbbra is az eredeti adóson próbálta behajtani a tartozást.

Az ügy előzményéről itt írtunk bővebben.

 

Még több  hír érhető el a Media1-en! Feliratkozhat a Media1 hírlevélre és követhet bennünket Facebookon is!

Borító: Bayer Zsolt a HírTv-ben korábban. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások