fbpx
Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit bírálja az ENSZ jelentéstevőjének a magyar médiahelyzettel kapcsolatos megállapításait

A korábban újságírói kérdések elől menekülő miniszter szerint „a médiapluralizmus a különböző nézetek egyenlő megjelenését jelenti”.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében bírálja Irene Khan magyarországi médiahelyzetről tett nyilatkozatát. Mint arról a Media1 is beszámolt, Khan az Emberi Jogi Tanácsnak készít a magyarországi tapasztalatairól jelentést, és szerinte „az elmúlt évtizedben tapasztalt médiaszektorba történő beavatkozások emberi jogi kockázatot jelenthetnek a közelgő magyarországi választásokra nézve”.

Varja Judit erre a következőképp reflektált:

„Úgy tűnik, Megbízott asszonynak az a mérgező környezet, ha egy országban nincs túlsúlyban a liberális fősodor, hanem épp csak annyira van jelen, mint a konzervatív oldal. Sajnáljuk, ha egyesek nem azt a liberális hegemóniát találják itthon, mint amit a »fejlett« Nyugaton megszokhattak, számunkra azonban a médiapluralizmus a különböző nézetek egyenlő megjelenését jelenti”

– fogalmazott a miniszter, továbbá hozzátette:

„Azt is lassan megszokhatjuk, hogy a szokásos frázisokkal próbálják a gyermekeink védelmében tett intézkedéseket is élesen bírálni. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor álláspontunk világos: senki, még az ENSZ sem mondhatja meg a magyar szülőknek, hogyan neveljék gyermekeiket. Ez az ő kizárólagos joguk, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania”.

Sajátos sajtószabadság

Mint arról a Media1 beszámolt, 2021 szeptemberében az RTL Híradó riportere a Pegasus-ügy kapcsán szerette volna egy konferencia után kérdezni az igazságügyi minisztert, aki azonban elmenekült a kérdések elől, majd a televízió hírműsorát „fakenews-hálózatként” jellemezte.

Szintén beszámoltunk arról, amikor november 16-án a Telex észrevette: a Varga Judit igazságügyi miniszter által vezetett Digitális Szabadság Bizottság több magyar és nemzetközi hírportál cikkeit is ellopta. A Telex erről szóló írásának élesítése után nagyjából 20 perccel a lopott cikkeket tartalmazó aloldal eltűnt a kormany.hu honlapról.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: YouTube/ECHO TV (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások