fbpx
Varga Judit igazságügyi miniszter az RTL Híradó riportjában.

Fakenews-hálózatként emlegeti az RTL Híradót Varga Judit igazságügyi miniszter, amiért egy riporter megkérdezte a Pegasus-botrány legújabb fejleményeiről

Hecckampányt emleget Varga Judit igazságügyi miniszter azután, hogy elmenekült az RTL Híradó riportere elől, aki a Pegasus ügy kapcsán kedden kiderült legújabb fejleményekről, Németh Dániel fotóriporter telefonjain talált kémszoftver kapcsán akarta kérdezni őt.

Indulatos bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. Az Orbán-kormány tagja azt sérelmezi, hogy miután a Telex (valójában a Direkt36, csak a partnerségnek köszönhetően a Telexen is megjelennek az oknyomozó portál írásai) tegnap reggel megírta, Németh Dániel fotós-újságíró két készülékén is megtalálták a Pegasus  nevű izraeli kémszoftver nyomait, az RTL Híradó riportere kérdezni akarta az ügyben.

„Kedd délelőtt egy áldozatsegítéssel foglalkozó szakmai konferencián tartottam előadást. Alig léptem le a pulpitusról, máris mikrofon, kamera, azonban kérdés helyett egy jól felépített nemzetközi hisztériakeltés újabb fejezete következett, egy olyan témában, amelyről korábban már mindent elmondtam, amit jogszabályi keretek között el lehet mondani, sőt a belügyminiszter hétfőn részletes tájékoztatást nyújtott a Nemzetbiztonsági Bizottságnak”

– írja bejegyzésében a miniszter, majd „ellenzéki oldalon folyó tragikomédiáról” és „Soros-szervezetekkel kokettáló” médiumokról beszél. Azt, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén mi hangzott el, egyébként 2050-ig titkosították.

Az RTL Híradó ominózus riportjában azt próbálta kérdezni a riporter az igazságügyi minisztertől, hogy idény nyáron vagy korábban adott-e engedélyt újságíró megfigyelésére – válasz azonban nem érkezett erre, hanem a tárcavezető elmenekül a kérdések elől.

A Media1 Pegasus-ügyben írt valamennyi írását ide kattintva érheti el.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Varga Judit igazságügyi miniszter menekül az RTL Híradó elől
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások