fbpx
A Szivárványcsaládokért Alapítvány kampányának egy plakátja.

Tévécsatornákon, újságokban és plakátokon is látható lesz a Szivárványcsaládokért Alapítvány kampánya

Több mint 200 óriásplakáton, havi- és internetes lapokban valamint a ViacomCBS tévécsatornáin, társadalmi célú hirdetésekben is látható lesz az #ugyanaz kampány.

 „Fontosnak tartottuk, hogy mindenhová eljuttassuk a szeretet hangját és végre olyan plakátokkal találkozzanak az emberek, ami erről szól. A karácsony előtti időszakban a családok életében ez különösen fontos, így a kampányunk egészen december közepéig fog futni”

– írja az alapítvány a Media1.hu-hoz is eljuttatott hétfői, az #ugyanaz kampánnyal foglalkozó közleményében.

Négy országos magazin, a JOY, a Glamour, a Forbes, valamint az ELLE decemberi lapszámában is megjelenik egész oldalas hirdetés, illetve számos nagy online hírportál, online magazin oldalán is feltűnik az új kampány bannerek formájában.

A társadalmi célú szpotok a Comedy Central, a Paramount Network és az MTV (Music Television) műsorán is láthatók lesznek.

A filmek családokat mutatnak három hétköznapi helyzetben: aggódás az orvosnál, szurkolás a gyerek sportmérkőzésén vagy éppen az esti rutin menete. Ezeken a szituációkon keresztül mutatják meg, hogy ami számít, abban nincs különbség: A család az család

– fogalmaz a közlemény. A három kisfilm már megtekinthető:

A szivárványcsaládok jogaiért kampányolnak

A Szivárványcsaládokért Alapítvány a múlt héten, a gyermekjogok nemzetközi napjára időzítve indított kampányt, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy miközben a szivárványcsaládok ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint az összes magyar család, addig az állam mégsem biztosít azonos jogokat nekik. Például csak az egyik, a hivatalosan bejegyzett szülő után örökölhetnek, a másik szülő után nem jogosultak tartásdíjra, ha pedig orvoshoz kell vinni őket, akkor is csak az egyik szülő kaphat információt arról, hogy mi van a gyerekükkel. A kampány az örökbefogadást megnehezítő törvény benyújtásának évfordulójához is igazodik, hiszen éppen egy éve javasolta a kormány, hogy az örökbefogadásoknál a gyermekvédelmi szakemberek döntését felülbírálhassa egy politikus, Novák Katalin családügyi miniszter.

Mint arról a Media1 beszámolt, 2020 decemberében az RTL Magyarország is vetítette társadalmi célú hirdetésként a Család az család című kisfilm részleteit, amelyet a Háttér Társaság készített. A filmek kapcsán a Médiatanács eljárást indított a médiaszolgáltató ellen. Nem indított ugyanakkor eljárást a Médiatanács az RTL ellen, amikor a híradóban is foglalkoztak a témával. A nyáron elfogadott új törvényi szabályok miatt az RTL úgy döntött, letakarja a Barátok közt befejezésével kapcsolatos egyes közterületi plakátjait, mert azokon azonos nemű párok voltak láthatók és így bírságolástól lehetett tartani.

A Médiatanács a Barátok köztben látható leszbikus csókot nem találta aggályosnak. Mint arról a Media1 beszámolt, legutóbbi ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa is foglalkozott egy olyan hirdetéssel, ami az ELLE szeptemberi, meleg párokat címlapon szerepeltető lapszámát népszerűsítette, és a grémium ebben nem talált jogsértést.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Szivárványcsaládokért Alapítvány kampányának egy plakátja. Fotó: Szivárványcsaládokért Alapítvány
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások