fbpx
Az RTL-csatornákon is látható új kisfilm egy részlete

Kiáll az RTL Magyarország a szivárványcsaládok jogaiért

Az RTL Magyarország úgy döntött, hogy mostantól társadalmi célú hirdetésként rendszeresen leadja televíziós csatornáin a Háttér Társaság által készített A család az család című kisfilm egyes részleteit.

A magyar RTL-csatornákon látható, részletekben képernyőre kerülő új társadalmi célú hirdetésből több változat is készült.

Az egyikben szivárványcsaládok tagjai, érintett szülők mondják el véleményüket.

A másik változatban szakértők beszélnek, például Szél Dávid pszichológus, az Apapara blog szerzője; Takács Judit szociológus, az MTA doktora és az esseni Kulturwissenschaftliches Institut kutatója, aki több mint 20 éve foglalkozik a homoszexualitás társadalmi jelenségének vizsgálatával Magyarországon; Bús Éva magyartanár, osztályfőnök; valamint Rózsa Krisztina, csecsemő- és kisgyermeknevelő. Hat éve dolgozik egy budapesti bölcsődében, ahol nem csak gyerekekkel foglalkozik, hanem szakembereket is képez, valamint szülőknek tartott programokon vesz részt – írja az LMBTQ közösség lapja, a humenonline.hu, mely közzé is tette a videó eredeti, teljes változatát.

Az LMBTQ oldalnál örömmel fogadták a hírt, mivel úgy vélik:

„a kisfilmek adásba kerülése óriási jelentőséggel bír, hiszen így több millió magyar háztartásba tud eljutni az üzenet, miszerint a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogyan azt egyesek gondolják és a család akkor is család, ha a szülők történetesen azonos neműek.”

További friss hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások