fbpx
Gulyás Gergely a kormányinfón.

Gulyás Gergely valótlan magyarázatot adott, miért záratta ki megint a Magyar Hang munkatársait a kormányzati sajtótájékoztatóról

Bár ezúttal is voltak üres székek a sajtótájékoztatón, mégis azzal magyarázta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azért nem engedi be a polgári hetilap munkatársait, mert nincs hely.

Kioktatta az RTL Klub újságíróját Gulyás Gergely a Kormányinfón. A televízió munkatársa, Litauszky Balázs elmondta, hogy ő a Magyar Hang kérdéseit teszi fel, ugyanis a lapot – mint általában – ezúttal sem engedték be a sajtótájékoztatóra. Gulyás erre azzal reagált, hogy

a Magyar Hang újságírói azért nem lehetnek ott, mert akkor nagyobb teremben kéne tartani a Kormányinfót.

A riporter azonban a 168.hu beszámolója szerint ezután rámutatott arra, hogy ez valótlanság, hiszen a teremben jól láthatóan most is vannak üres székek. A miniszter csak annyit reagált erre:

„szívből kívánom mindenkinek a sajtószabadság olyan szintű eltiprását, mint ami itt megvalósul”.

A miniszter szerint a rendelkezésre álló két-két és fél óra az újságíróknak bőven elég, hogy feltegyék a kérdéseiket és válaszokat is kapnak rá, bár az nem világos, hogy a kizárt médiamunkások ezt hogyan tehették volna meg, ha az RTL Klub munkatársa nem szolidáris velük és nem közvetíti kérdéseiket.

Azt egyébként a miniszter sem tagadta, hogy vannak még üres székek.

A Magyar Hang kitiltása nemrég a MÚOSZ által szervezett főszerkesztői beszélgetésén is szóba került; György Zsombor, a lap főszerkesztője szerint az utcán kell „kergetniük” Gulyást, ha kérdezni akarnak tőle. A főszerkesztői fórumról a tudósításunkat ide kattintva olvashatja el.

Egyébként nem először hivatkozik a kormány vagy valamelyik kormányszerv valótlanul arra, hogy azért zárnak ki újságírókat sajtóeseményekről, mert nincs ebben hely. Korábban például a Karas Monika vezette Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is a terem befogadóképességére hivatkozva próbálta megakadályozni, hogy a Media1 kérdéséket tegyen fel a hatóság elnökének – végül lapunk csellel tudott bejutni, és fényképeket készíteni arról, hogy a teremben számos üres szék volt a sajtóeseményen, ahová elsők között próbált meg regisztrálni, ám akkor regisztrációját elutasították.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. MTI/Máthé Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások