fbpx
Az Origo lejárató anyaga a balesetet szenvedett ellenzéki aktivistáról.

Súlyos autóbalesetet szenvedett ellenzéki aktivistát támad az Origo

Az érintett intenzív osztályra került; a kormánypárti portált azonban ez sem zavarja.

Szerző nélkül publikált lejárató anyagot a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alatt működő Origo, amelyben – a PestiSrácokkal közösen – azt fejtegetik, hogy az ózdi ellenzéki előválasztás egy tagja (ahogyan ők nevezik: „a botrányos ózdi Gyurcsány-show szervezője”) szeptember 22-én este súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán.

A súlyosan összeroncsolódott autóban több köteg előválasztási szavazólapot véltek felfedezni, és fotót is posztoltak a roncsról. Ezt követően a kormánypárti portál a kórházba került aktivistát támadja terjedelmes cikkében, az ellenzéki előválasztás ózdi eseményeit részletezve.

Az esetre György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, és hozzátette:

„Nem tudom, pontosan mi történt, miért vitte az aktivista az előválasztási urnákat bárhova is. Ez valóban felvet kérdéseket. A cikk stílusa alapján egy dolog viszont tény: aki így ír egy életveszélyes sérülésekkel az intenzíven fekvő emberről, az egy utolsó gazember. Bocsánat, de néha nevén kell nevezni a dolgokat. Itt most egy ember az életéért küzd, minden más másodlagos. Ezt még a legvadabb időkben sem merte megengedni magának a sajtó, ezek olyan mélységek, amit elképzelni sem tudtunk volna az elmúlt évtizedekben.”

Még fel nem használt szavazólapokról van szó

A Telex egyébként az Országos Előválasztási Irodától kapott információk alapján azt írja, hogy ezek még fel nem használt szavazólapok voltak, azaz nem a leadott szavazatokat szállította Budapest felé az előválasztás ózdi szervezője. A még fel nem használt szavazólapok felügyeletéért, eljuttatásáért, koordinációjáért a választókerületi szervezők felelnek. Megerősítették, hogy az ózdi körzet felelőse volt érintett a balesetben, aki a bizottság szerint teljesen szabályosan szállította az üres szavazólapokat.
Hozzátették, a szavazatokat tartalmazó, hitelesített szavazólapokat urnákban tárolják, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei urnákat pedig éjszakánként Miskolcon őrzik, az előválasztás végén aztán ott is számolják majd össze. A baleset miatt az érintett szavazólapok mindegyikét érvénytelenítették – tette hozzá a Telex.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: az Origo lejárató anyaga a balesetet szenvedett ellenzéki aktivistáról 2021.09.27-én.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások