fbpx
Helyközi Járat - a Partizán, a G7, a Magyar Hang, az Átlátszó, a Mérce és a Szabad Pécs közös vidéki projektje

Összefogott a Partizán, az Átlátszó, a G7, a Magyar Hang, a Mérce és a Szabad Pécs

Helyközi Járat néven indult el a hat hazai médium közös projektje.

Helyközi Járat néven hat magyar szerkesztőség fogott össze, hogy minél több emberhez jussanak el a vidék ügyei. A Partizán (Gulyás Márton népszerű YouTube csatornája) által életre hívott és hétfőn bejelentett együttműködés célja, hogy minél alaposabban mutassák be a Budapesten túli világot. Szerintük gyakran érezni, hogy Magyarországon szinte minden a fővárosról szól, arra fókuszál a sajtó, a kulturális élet, a nagypolitika, és eközben a vidék hangjai, a hétköznapi emberek valós ügyei és problémái gyakran még a legközelebbi településre sem jutnak el, hiába próbál ezen több újság is változtatni.

A Partizán, az Átlátszó, a G7, a Magyar Hang, a Mérce és a Szabad Pécs egyik legfontosabb célkitűzése a minél alaposabb tájékoztatás, de ez szerintük önmagában nem elég, ezért jött létre az együttműködésük, hogy minél több emberhez jussanak el a hírek, melyek országosan is jelentősnek mondhatók.

A Helyközi Járat projektben az Átlátszó, a Magyar Hang, a Mérce és a Szabad Pécs a terepet járva, a vidéket jól ismerő újságírókkal dolgozva tárja fel az adott területek jelentős ügyeit, legyen szó helyi kiskirályok visszaéléseiről (tartozzanak bármilyen érdekcsoporthoz), a környezet rombolásáról, a munkavállalók kizsákmányolásáról, vagy épp a civil mozgalmak küzdelmeiről. Ehhez a G7 fogja szállítani azokat a statisztikákat, amelyek segítenek elhelyezni a nagyobb képben a helyi történéseket. A Partizán pedig heti videóriportokkal jelentkezik az együttműködésnek köszönhetően megjelent cikkekre alapozva.

A cél, hogy olyan társadalmi ügyeket mutassanak be, amelyek meghatározzák a mindennapi vidéki életet, hogy megismerhetővé tegyék az elmúlt évek folyamatait, a számok mögött az embert. Abban reménykednek, hogy a közös munka révén az olvasóknak többet nyújthatnak, valamint a szerkesztőségek is tanulhatnak egymástól, fejlődhetnek.

További hírek a Media1-en. Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, és kövessen bennünket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások