fbpx
Pál Zsombor, a Kreatív távozó főszerkesztője, a 24.hu leendő vezető szerkesztője

A 24.hu-hoz távozik a Kreatív főszerkesztője

Pál Zsombortól egy tapasztalt szakember veszi át a főszerkesztői feladatokat.

A 24.hu lapvezetésében, vezetőszerkesztőként folytatja pályáját Pál Zsombor, aki 2016 októbere óta irányította a Kreatív magazint és a kreativ.hu-t – áll a 24.hu-t működtető Central Médiacsoport közleményében.

Pál Zsombor utódja Hermann Irén, aki régről ismeri a lapot, amelynek 1999 és 2006 között rovatvezetője volt, majd a rá következő évtizedben a Figyelőnél és a Forbes magyar kiadásánál töltött be hasonló pozíciókat. Később a régi Index gazdasági rovatának tagja volt, a Kreatívhoz pedig a Szabadszínész színészkereső startup operatív vezetői pozíciójából érkezik – ezt az érintett lap honlapján adták hírül.

Pál Zsombor így fogalmaz:

„Annyi szó esik mostanában a cégek társadalmi küldetéséről, a purpose-ről, hogy amikor a 24.hu megkeresett, beismertem magamnak a nem túl erősen őrzött titkot, hogy nekem is van saját. Izgalmas lesz az egyik legolvasottabb magyar kiadvány vezetésében dolgozni, pláne pont egy választási időszak kezdetén csatlakozva, és ehhez nagy nyugalmat ad, hogy az elmúlt években összeállt Kreatív-csapatot olyan rátermett főszerkesztő vezeti szeptembertől, mint Irén.”

Hermann Irén a kinevezése kapcsán így fogalmazott:

„Örülök, hogy újra az újságírás területén dolgozhatok, rajongok a minőségi tartalomgyártásért, és szeretem menedzselni a szerteágazó folyamatokat.Külön öröm, hogy mostantól ezeket mind annál a lapnál tehetem, ahol a pályámat kezdtem, és egy olyan embertől vehetem át a feladatot, akivel már két korábbi szerkesztőségben is remekül dolgoztunk együtt”

Hermann Irén, a Kreatív új főszerkesztője.
Hermann Irén, a Kreatív új főszerkesztője. Fotó: Kreatív Online

„Ezúton is köszönöm Zsombornak a csaknem öt éves közös munkát, amely során a nyomtatott magazin, az online lap és legfontosabb rendezvényeink is megújultak, és sok sikert kívánok neki. Irénnel olyan új vezető érkezik a portfólió élére, aki a Kreatív által lefedett területek reklámos, kommunikációs és médiapiaci vetületeiben is otthonosan mozog, üzleti szerkesztői háttere, kapcsolatrendszere révén pedig minden korábbinál mélyebben érthetjük meg a szakma márkaoldali, megbízói szereplőit is.”

– tette hozzá Vándor Ágnes, a Kreatívot kiadó PPH Média ügyvezető igazgatója.

A Népszavától érkezik a 24.hu-tól távozó Bordás Gábor utódja

Mint arról a Media1 már beszámolt, a 24.hu-tól nemrég távozott Bordás Gábor, a Közélet rovat rovatvezető-helyettese: ő az RTL Magyarország hamarosan induló új hírportáljához igazol főszerkesztőnek. Az ő utódja a Media1-hez eljuttatott, a 24.hu kiadója által kiadott közlemény szerint Török László, a Népszava belpolitikai rovatvezető-helyettese lesz, aki korábban a Magyar Nemzet politikai rovatát is vezette.  Török László Bita Dániel főszerkesztő-helyettes – rovatvezetőt segíti majd.

Török László, a 24.hu közélet rovatának leendő rovatvezető-helyettese
Török László, a 24.hu közélet rovatának leendő rovatvezető-helyettese
Fotó: Central Médiacsoport

Az új vezetők mellett a nyár folyamán néhány új újságíró is megkezdte munkáját a 24.hu-nál – áll a Central Médiacsoport közleményében.

Pál Zsombor szeptember 27-én áll munkába a 24.hu-nál, míg Török László szeptember 1-jén kezd.

Frissítés (2021.10.01.)

Pál Zsombor a Media1 Podcast vendége volt. Interjúnk itt érhető el.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Pál Zsombor, a Kreatív távozó főszerkesztője, a 24.hu leendő vezető szerkesztője. Fotó: Central Médiacsoport
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások