fbpx
Willem Groeneveld / OOG Groningen YouTube

Molotov-koktélt dobtak egy holland újságíró otthonára

Rövid időn belül ez már a második támadás újságírók ellen Hollandiában.

Willem Groeneveld groningeni otthonába szerdáról csütörtökre virradó éjszaka az épület ablakán keresztül dobták be ismeretlen elkövetők a Molotov-koktélt – írja az MTI nyomán az ATV.

A Sikkom nevű városi hírportálnak dolgozó újságíró és élettársa sikeresen el tudta oltani a tüzet. Groeneveldet már korábban is próbálták megfélemlíteni; akkor kövekkel dobták be az ablakát, amint ez az alábbi, 2019-es videófelvételen is látszik.

Sajtóértesülések szerint a két évvel korábbi támadás oka az volt, hogy cikkeiben pellengérre állította a háztulajdonosokat a szegényebb városrészekben. Ezzel kapcsolatban a múlt héten a Villamedia újságírói portálnak elmondta, hogy résen kell lennie, amikor a városban jár.

Rövid időn belül ez már a második támadás újságírók ellen

Groeneveld lakcíme korábban felkerült az internetre, de egyelőre nem egyértelmű, hogy a mostani támadás összefügg-e az újságíró adatainak nyilvánosságra kerülésével. Mindazonáltal a rendőrség kiemelten kezeli az ügyet.

Thomas Bruning, a holland újságírói szövetség főtitkára az ANP helyi hírügynökségnek nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy ez rövid időn belül már a második támadás holland újságírók ellen. Peter R. de Vries ismert holland bűnügyi újságírót július elején az RTL stúdiójából az utcára lépve fejbe lőtték Amszterdamban, a támadás után pár nappal de Vries a kórházban életét vesztette. Az újságíró elleni akkori támadást a Fidesz saját politikai céljaira próbálta meg felhasználni.

További hírek a Media1-en

Borítókép: OOG Groningen YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások