fbpx
Peter R. de Vries újságíró

Meghalt Peter R. de Vries, a holland bűnügyi újságíró, akit meglőttek, amikor kilépett az RTL stúdiójából az utcára

„Peter a végsőkig küzdött, de elvesztette a harcot” – írta De Vries családja a holland RTL-nek adott közleményében.

Kilenc nappal azután, hogy meglőtték Amszterdam belvárosában, belehalt sérüléseibe Hollandia egyik legismertebb bűnügyi újságírója, Peter R. de Vries, írja a Welt alapján a Telex.

„Peter a végsőkig küzdött, de elvesztette a harcot” – jelentette ki De Vries családja a holland RTL-nek.

A közismert oknyomozó újságírót még múlt kedden lőtték meg Amszterdam belvárosában, amikor távozott a holland RTL egyik műsorának felvételéről. Egy férfi adott le rá több lövést is, súlyos sebesülés érte a fejét, és bár az üggyel kapcsolatban két gyanúsítottat is letartóztattak, egyelőre nem tudni, hogy ki húzta meg a ravaszt.

De Vries Hollandia egyik vezető bűnügyi tudósítójának számított, és rendszeresen részt vett tanácsadói minőségben bűnügyi eljárásokban, illetve szakértőként és kommentátorként tévéműsorokban. A 64 éves újságíró az elmúlt időkben részt vett egy szervezett bűnözéssel összefüggő nagyszabású büntetőeljárásban is a koronatanú tanácsadójaként. A koronatanú korábbi védőjét 2019 szeptemberében agyonlőtték, szintén Amszterdamban a nyílt utcán – idézte fel a Telex.

De Vriesről tudni lehetett, hogy jó kapcsolatai voltak mind az igazságszolgáltatásban, mind az alvilágban, ennek ellenére több bűnüggyel kapcsolatban is kapott fenyegető leveleket.

„Ő egy nemzeti hős mindannyiunk számára. Egy ritka bátor újságíró, aki fáradhatatlanul kereste az igazságot” – mondta a támadás után Femke Halsema amszterdami polgármester.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Peter R. de Vries újságíró. Fotó: RTL
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások