fbpx
Szivárványos zászló a Humen magazin szerkesztőségénél

A ház „normális lakói” is levelet írtak a Humen Magazinnak

Elnézést kértek a lap szerkesztőségétől az „őslakók” miatt.

Újabb levelet kapott a Humen Magazin, ezúttal „a ház normális lakóinak nevében” – számolt be a hvg.hu. Mint arról mi is beszámoltunk, a hazai LMBTQ+ élet meghatározó magazinja korábban egy aláírás nélküli levelet kapott a ház „magyar őslakóitól”, melyben arra kérték a szerkesztőséget, hogy távolítsák el az ablakon lévő szivárványos zászlót.

Most azonban egy névvel vállalt levél jutott el az újsághoz, melyet a szerkesztőségbe dobtak be:

„Sziasztok! Most esett le, hogy a mi épületünkben zajlott le a zászlólevételes helyzet. Természetesen mi nem értünk egyet az őslakókkal, támogatjuk az LGBTQ+ közösséget! A ház normális lakóinak nevében is elnézést szeretnénk kérni!”

Az LMBTQI-lap egyébként nehéz helyzetbe került, miután érvénybe lépett a „pedofíliaellenes” törvény – mely egyes paragrafusai által összemossa a bűncselekménynek számító pedofíliát a homoszexualitással, és korlátozza a homoszexualitás megjelenítését. Hogy mindez hogyan érinti a Hument, részletesen foglalkozott korábban a Media1 is.

A szivárványos zászló levételére vonatkozó, magukat őslakóknak nevező levélírók kérésének egyébként a Humen nem tett eleget, sőt nem sokkal később uniós és magyar zászlót is kitűztek.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Szivárványos zászló a Humen Magazin szerkesztőségénél (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások