fbpx
Szivárványos zászló a Humen magazin szerkesztőségénél

A Humen újabb zászlók kifüggesztését tervezi – a lapigazgatót kérdeztük az „őslakók” leveléről, amelyben közölték a melegmagazinnal, hogy csak nemzeti zászlót tehetnek ki

Levelet kapott a hazai LMBTQ+ élet meghatározó magazinja annak a háznak az állítólagos lakóitól, ahol a szerkesztőségük található. A magukat az épület „őslakóiként” említő levélírók az ablakon lévő szivárványszínű zászló eltávolítására szólították fel a Humen Magazin szerkesztőségét, akik ugyanakkor egyéb lobogó kifüggesztését is tervezik. Erdei Zsolt lapigazgató ennek kapcsán nyilatkozott a Media1-nek.

A szivárványzászló eltávolítására kérte a Humen szerkesztőségének is helyet adó épület „őslakói” a magazint – számolt be a lap az internetes oldalán hétfőn. A vasárnapi keltezésű, néhol kissé magyartalan megfogalmazású levél szerint

„Magyarországon magyarok lakta házát (sic!) a nemzeti zászlónk ékesítheti, erre vagyunk büszkék.”

Az üzenet arra szólította fel az LMBTQ+ lap szerkesztőségét, hogy mint bérlő, vegye figyelembe az ott lakók nyugalmát és távolítsa el a Humen irodájának ablakába is kikerült „színes zászlót”, amit egyébként a szerkesztőség a Budapest Pride-ot megelőző héten függesztett ki az ablakába.

A Humenhez eljuttatott levél
A Humenhez eljuttatott levél

Nem hátrálnak meg

A Media1 telefonon érte utol Erdei Zsoltot, a Humen Magazin lapigazgatóját, aki a Media1-nek elmondta, nem tervezik a szivárványszínű zászló levételét, sőt, a mai napon kikerül mellé az Európai Unió lobogója, és tervezik Magyarország zászlajának kifüggesztését is.

A magazin valamivel több mint egy éve bérel irodát az ötödik kerületi ingatlanban, de a lapigazgató elmondása szerint eddig a ház lakóitól és a közösképviselőtől sem érkezett panasz vagy bármilyen homofób megnyilvánulás, és egyáltalán nincsenek meggyőződve arról, hogy ez a névtelen levél valóban az ott lakók közös álláspontját tolmácsolná:

„A lakók oldaláról nézve is inkorrektnek gondolom, hogy valaki vagy valakik a teljes lakóközösség nevében írnak egy levelet, amivel nem biztos, hogy mindenki egyetért”

– mondja Erdei, aki nem tart attól, hogy a szivárványzászló miatt esetleg atrocitások érhetik a szerkesztőséget, ám mint arról már beszámoltunk, a propagandatörvény körül kialakult bizonytalanságok miatt a Humen kiadójának székhelyének Spanyolországba költöztetését fontolgatja.

Új helyet keresnek

Felröppent a minap az a hír is, hogy a szerkesztőség új irodát is keres – igaz, ezt egyelőre nem külföldön. A lapigazgató a Media1 érdeklődésére elmondta, a költözésről már korábban döntés született, és nincs összefüggésben a most történtekkel:

„Ha most nem lenne tervben, hogy új helyre költözünk, csak ennek a levélnek a hatására természetesen nem mennénk el. Azért ez nem az a kategória, amitől meg kell ijedni és el kell menekülni.”

Homoszexualitás ≠ pedofília

Mint mi is többször írtunk róla, a július 8-án hatályba lépett, a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törtvényt számtalan ország, nemzetközi szervezet és közszereplő is elítélte, legutóbb a Forma-1-es mezőny két világbajnok pilótája, a Magyar Nagydíj kapcsán itt tartózkodó Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is. De a Media1-en arról is beszámoltunk, hogy hetek óta várják az iránymutatást a médiahatóságtól az iránymutatást a médiaszolgáltatók, de hiába, ugyanis a Médiatanács negyven napig tanácskozási szünetet tart.

További hírek érhetők el a Media1-en!

Borítókép: a Humen szerkesztősége / Humen Magazin
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások