fbpx
Scarlett Johansson, a Nők Lapja címlapján

Nők Lapja-botrány: közleményt adott ki a Central Médiacsoport és a szerkesztőség a fiktív Scarlett Johansson interjú kapcsán

Elhatárolódnak Návai Anikó tettétől.

A Central Médiacsoport a Media1.hu-hoz eljuttatott csütörtök délutáni közleményében úgy fogalmaz: a Nők Lapja hetilapban és a noklapja.hu-n 2021. július 7-én megjelent, Návai Anikótól származó Scarlett Johansson interjú hamis színben tüntethette fel az interjúalanyt, és nem a Nők Lapja, illetve annak kiadója szerkesztőségi elvei szerint készült. A szerkesztőséget is megdöbbentette az a tény, hogy a Návai Anikótól vásárolt, valódiként eladott interjú nem valósult meg. A Nők Lapja szerkesztősége ezért közleményében megköveti olvasóit és partnereit, továbbá hivatalos úton is elnézést kér az interjúalanytól és menedzsmentjétől. Jelezték azt is, hogy mostanra a nevezett írást a kiadó természetesen már eltávolította online felületeiről.

Návai Anikó hollywoodi sztárriporter a Fem3 csatorna vendégeként
Návai Anikó hollywoodi sztárriporter a Fem3 csatorna vendégeként korábban

Hangsúlyozzák: a több mint hetvenéves Nők Lapja alapértékének tekinti a hiteles tájékoztatást. Návai Anikó tagja a Hollywood Foreign Press Associationnek (HFPA) és hosszú évek óta szolgáltatott alkalmanként tartalmat Magyarország legnépszerűbb női hetilapja számára. Az ominózus cikk kapcsán, a szerkesztőség tudta nélkül, alapvető etikai szabályokat hágott át, ezért a Nők Lapja, valamint kiadója, a Central Médiacsoport elhatárolódik az újságíró tettétől és minden szakmai kapcsolatot megszüntet vele.

„A kiadó haladéktalanul megvizsgálja a szükséges jogi lépések lehetőségét az ügyben, valamint felülvizsgáljuk a szerkesztőségben a források ellenőrzésének szigorítását” – nyilatkozta az ügy kapcsán Vékási Andrea a Nők Lapja portfólióigazgatója.

Vass Virág főszerkesztő hozzátette:

„A Nők Lapja számára rendkívüli jelentőséggel bír, hogy minden anyaga autentikus forrásokra épüljön. Ami történt az ellentétes a Nők Lapja hitvallásával, szakmai irányelveivel és gyakorlatával. Az ügy kapcsán minden érintettől, de különösen olvasóinktól elnézést kérünk!”

Mint arról a Media1 beszámolt, Návai Anikó egyes, a Népszabadságban közölt sztárinterjúiról egyébként már 2012-ben kiderült, hogy azok plágiummal készülhettek, erről leleplező cikk is megjelent annak idején a filmkolonia.hu-n. Návai a történtek után is a szakmában maradt, így dolgozhatott ezután az MTVA-nak, a TV2-nek, a Life TV-nek, és a Nők Lapja, valamint a 24.hu is megvásárolta tartalmait. Ezt követően egy amerikai lap, a thewrap.com tárta fel ma hajnalban, hogy Návai úgy közölt címlapos interjút a Nők Lapjában Scarlett Johansson világhírű filmsztárral, hogy valójában a beszélgetés nem valósult meg Návai és Johansson között, hanem a szöveget az újságíró más munkájából vette.

Frissítés 07.30
Időközben a Media1 megtudta, hogy Návai Anikó már tavaly is átverte a Nők Lapja olvasóközönségét. Erről különálló cikkben számoltunk be.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások