fbpx
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

Helyreigazítási pert nyert a PestiSrácok ellen a Momentum miniszterelnök-jelöltje

A bíróság szerint a Huth Gergely főszerkesztette PestiSrácok valótlanul állított dolgokat Fekete-Győr Andrásról.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje azért indított helyreigazítási pert a PestiSrácok.hu ellen, mert a kormányközeli oldal azt állította, hogy miközben Fekete-Győr Mészáros Lőrinc budai villájánál akciózott, „a Várban lévő lakások egyikét szemelte ki magának”.

A Pestisrácok a helyreigazítási per tárgyalásán semmiféle bizonyítékot nem tudott felmutatni, így a bíróság – egyelőre elsőfokon – kimondta: mivel az alperes (PestiSrácok) nem tudta bizonyítani az állítása valóságát, helyreigazítást kell megjelentetniük.

A Momentum politikusa Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz:

„Láthatóan nagyban készül a jövő évi parlamenti választásokra a propaganda: egyre több nyilvánvaló hazugságot képesek leírni a Fidesz politikai ellenfeleiről, különösen a Momentumról.  Az egyik legújabb hazugságuk a volt kommunista Stefka István lapjában, a PestiSrácokon jelent meg először: májusi cikkükben azon háborodtak fel, hogy az Orbán-stróman Mészáros Lőrinc budai villájánál akcióztunk, ezért arról kezdtek fantáziálni, hogy a »Várban lévő lakások egyikét szemeltem ki magamnak«. Természetesen szó sem volt ilyenről. A lap a helyreigazítási per tárgyalásán nem mutatott erről bizonyítékot, így a bíróság első fokon kimondta: mivel az alperes (PestiSrácok) nem tudta bizonyítani az állítása valóságát, helyreigazítást kell megjelentetniük. ”

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Forrás: YouTube/ ATV Magyarország
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások