fbpx
Bayer Zsolt a HírTV-ben

Végrehajtás a trágárkodó Bayer Zsolt jobboldali publicista ellen

Az újságíró még mindig nem fizette ki, amire a bíróság a Hadházy Ákos által indított, személyiségi jogi per végén jogerősen kötelezte, az országgyűlési képviselő ezért végrehajtást indított ellene.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Facebook-oldalán jelentette be ma, szerdán Hadházy Ákos ellenzéki képviselő, hogy végrehajtást indított Bayer Zsolt ellen.

Az ügy előzménye, hogy a kormánypárti publicista 2017. október 31-én a blogján azt írta: „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI”, majd egy hónappal később Bayer „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember” címmel így írt a kormány korrupciós ügyeit bolygató Hadházyról, akit mocskos gazembernek nevezett:

„Ezek a taknyok eo ipso ilyenek, és pontosan ezen a helyiértéken kell kezelni Hadházy összes eddigi »tájékoztatóját« a korrupcióról, ezen a helyiértéken kell kezelni ezt a mocskos gazembert. És nagyon helyes: leperelni róla a gatyát is, tanulja meg végre, hol a határ” – írta a publicista.

Bayer Zsolt szavai miatt Hadházy Ákos pereket indított. A bíróság jogerős ítélete a második bejegyzés esetében ugyan nem állapította meg az emberi méltóság megsértését, mert bár sarkos, lekicsinylő megállapításokról van szó, de azok az ítélet szerint alapvetően Hadházy politikai tevékenységére vonatkoznak, és nem pusztán gyalázkodás történt, hanem egy konkrét politikai tevékenységet kifogásolt, de a 2017. októberi, gecizős Bayer-posztról viszont már azt állapította meg a bíróság, hogy Bayer megsértette Hadházy emberi méltóságát, mivel a képviselő a tevékenységével nem adott okot arra, hogy Bayer ilyen kifejezést használjon a személyével kapcsolatban és női képviselőtársával való együttes említés pedig különösen lealázó kontextust teremt.

A bíróságon Hadházy háromszor is pert nyert emiatt, és a Kúria is megállapította, hogy Bayer Zsolt megsértette Hadházy Ákos becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogait, és Bayernek nem csak elnézést kell kérnie, de fizetnie is kell a történtek miatt, ő azonban erre nem volt hajlandó, pontosabban először azt állította, ötforintosokban fog fizetni és gyűjtést indított hívei között, de a tartozás kiegyenlítése mégsem valósult meg, mivel csak egyetlen pécsi nő segített Bayernak, de neki Hadházy Ákos visszaküldte a csomagját.

Hadházy most azt írta, reméli, Bayer végre rendezi, amire a bíróság kötelezte, hiszen a pénze valószínűleg meglenne rá, hiszen csak az 1001év Kft. nevű vállalkozása 60 millió forint jogdíjat kapott az MTVA-tól.

Bayer Zsoltnak egyébként 300 ezer forintot, plusz a perköltséget kellene megfizetnie.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Bayer Zsolt a HírTV-s műsorában. Forrás: YouTube
Szóljon hozzá!