fbpx
A Jocky TV plakátja Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Átmenetileg feloldotta a DIGI hálózatán a TV2 az Izaura TV és Jocky TV blokkolását

A tavalyi évet 14 milliárd forintot meghaladó veszteséggel záró távközlési cég a TV2 Média Csoport felé állítólag továbbra nem rendezte tartozását, de hétvégére feloldotta a médiavállalat a blokkolást, így a sorozatok hétvégi részeiről nem maradnak le a nézők.

A Media1 értesülése szerint mostanra újra elérhetővé váltak a TV2 Média Csoport által még csütörtökön blokkolt szappanoperákat terjesztő tévécsatornák a DIGI hálózatán. Saját magunk személyesen is meggyőződtünk erről egy kábeles DIGI előfizetőnél, ahol mindkét csatorna, az Izaura TV és a Jocky TV is kiváló minőségben újra elérhetővé vált. Több olvasónktól is hasonló jelzéseket kaptunk az esti órákban.

A Media1 kereste az ügyben a DIGI-t és a TV2 Csoportot is. A TV2 Média Csoport sajtóosztálya elutasította, hogy válaszoljon a kérdéscsokrunkra.

„Nem kommentáljuk nyilvánosan az üzleti partnereinkkel folytatott tárgyalásokat és üzleti viszonyunkat” – közölték.

A DIGI még ennyit sem reagált a történtekre és kérdéseinkre, így arra sem, hogyan pótolják az előfizetőket a történtekért. A szolgáltató a Facebook-oldalán a cég előfizetőinek azt állította, csak technikai hibáról van szó, azért nem érhetők el a csatornák.

A TV2 Média Csoport az Izaura TV és a Jocky TV Facebook-oldalán tette közzé tegnap, hogy a két tévécsatornája jelét elérhetetlenné teszi a DIGI ügyfelei számára, mivel a DIGI jelentős összegű tartozást halmozott fel felé, melyet felszólítás ellenére sem rendezett. (Feltehetőleg a csatornák terjesztése után a TV2 Csoportot megillető kábeldíjakról van szó.)

A Media1 információi szerint a DIGI nem először és nem csak a TV2 felé halmoz fel jelentős összegű tartozásokat. Ennek ellenére hasonlóra, hogy két tévécsatorna adása emiatt szüneteljen, még nem volt példa.

Nem sokkal később kiderült, hogy egyelőre nem véglegesen, csak a hétvégére oldotta fel a TV2 a kérdéses csatornák blokkolását. Azt írják az Izaura TV közösségi médiás oldalán:

„Annak ellenére, hogy a Digi még nem rendezte a kötelezettségét, a TV2 a hétvégére elérhetővé teszi nézői számára az Izaura TV és a Jocky TV csatornákat.
Bízunk benne, hogy a kialakult helyzet mihamarabb rendeződik.”

Súlyos veszteség a DIGI-nél

A DIGI Távközlési Kft. egyébként 2020-ban 55 milliárd forint árbevétel mellett 14,3 milliárd forint veszteséget produkált, derül ki az Opten céginformációs rendszerből. Épp tulajdonosváltás előtt állnak: a 4iG nevű kormányközeli cég jelentette be korábban, hogy tárgyalásokat folytatnak a műsorterjesztő cég felvásárlásáról.

Még több hír érhető el a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövessen bennünket Facebookon is!

Borító: A Jocky TV plakátja Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások