fbpx
DIGI

A TV2 szerződésszegés miatt elérhetetlenné tette a DIGI-nél két tévécsatornáját

Jelentős díjtartozásra hivatkozva megvonta a TV2 Média Csoport az Izaura TV és a Jocky TV terjesztésének jogát a DIGI-től. Emiatt a DIGI előfizetői most nem láthatják a két szappanopera-csatornát. A Media1 úgy tudja, a DIGI más szolgáltatók felé is tartozik.

„Ezúton tájékoztatjuk a nézőket, hogy mivel a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. a TV2 Zrt.-vel érvényben lévő szerződésben foglalt fizetési kötelezettségének a TV2 felhívása ellenére sem tett eleget, ezért a mai naptól az Izaura TV és Jocky TV csatornák nem elérhetőek a Digi rendszerén, mindaddig, amíg a kötelezettségét a Digi nem rendezi.
Reméljük, hogy a kialakult helyzet mihamarabb rendeződik, addig is megértésüket kérjük”

– ezt a szöveget írta ki Facebook-oldalára csütörtökön a TV2 Média Csoporthoz tartozó Izaura TV csütörtökön, a bejegyzésre elsőként a Sorozatwiki bukkant, valamint péntek reggel a Media1 olvasóitól is levelet kaptunk, hogy bár ők befizették a havi előfizetési díjat, a DIGI nem továbbítja az Izaura TV-t, valamint a Jocky TV-t.

A DIGI-nél hiába reklamáltak az érintett előfizetők, mivel azt a választ kapták, hogy technikai problémáról van szó, melynek orvoslásán a cég már dolgozik. Van, aki azt állítja, hogy az ezzel kapcsolatos Facebook-kérdését kimoderálták. Úgy tudni, a csatornák lekapcsolása a műholdas és a kábeles előfizetőket is érinti.

A Jocky TV plakátja Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A Jocky TV plakátja Budapesten a csatorna indulásakor. Fotó: Ladányi András, Media1

Más tévék felé is tartozik a DIGI

A Media1 információi szerint több más tévés médiaszolgáltató felé is gyakran vannak elmaradásai a DIGI-nek, és emiatt a DIGI megítélése jelentősen romlott az utóbbi években a médiapiacon. Mások viszont egyelőre kivártak, senki nem mondta azt, hogy akkor elérhetetlenné teszik a műsor jelet a DIGI számára. Ha viszont más médiaszolgáltatók részéről is ez megtörténik, a DIGI számára ez súlyos csapás lenne.

A TV2 Csoport mostani lépésének időzítése azért is érdekes, hiszen jelenleg épp tárgyalásokat folytat a 4iG nevű cég arról, hogy felvásárolja a DIGI-t.

A Media1 ma reggel kérdezte a TV2 Média Csoport sajtóosztályát és a DIGI Kft. sajtóirodáját is az ügyben. A TV2 Csoporttól azt kérdeztük, hány havi, illetve mekkora nagyságrendű összeggel tartozik a DIGI a TV2 Zrt. felé, illetve miért pont most kapcsolták le a csatornákat, hiszen úgy tudjuk, a DIGI fizetési moráljával évek óta kapcsolatban voltak problémák.

A TV2 főcsatorna és több más, a cégcsoporthoz tartozó csatorna megmaradt

Kérdeztük azt is, miért csak a mostanában 1 százalék körüli nézettséggel rendelkező csatornáik, az Izaura TV és a Jocky TV terjesztésének jogát vonták meg a DIGI-től, tervezik-e, hogy a főcsatornát, a TV2-t is leveszik a DIGI-től. Érdeklődtünk arról is, a csatornák lekapcsolása miatt nem tartanak-e attól, hogy így csoportszinten csökkenhet a nézettségük, és így kisebb nézettség mellett kell teljesíteniük a hirdetői kampányokat. Kérdeztük azt is, hogy vannak-e olyan hirdetőik, akik kimondottan az Izaura TV-re és a Jocky TV-re célozva hirdetnek, hiszen így ők a vezető kábelszolgáltató kiesése miatt kisebb nézettséget kapnak most.

A DIGI-t is kérdeztük, hogy valóban fennáll-e tartozás részükről a TV2 Csoport felé, illetve van-e tartozásuk más médiaszolgáltatók felé is. Érdeklődtünk arról is, hogy a tévé-előfizetőket hogyan fogják kárpótolni a két csatorna kiesése miatt, hiszen lehetnek olyanok, akik csak ezek miatt fizettek elő a DIGI-nél tévészolgáltatásra. Velük szemben a DIGI most szerződésszegésben van, hiszen nem kapják az előfizetési díjukért az ÁSZF-ben szereplő csatornákat.

A DIGI az egyik legnagyobb műsorterjesztőnek számít Magyarországon.

Amennyiben kérdéseinkre válasz érkezik a két vállalattól, hírünket frissítjük.

Frissítés 21:16

Újra elérhetők a blokkolt csatornák, de csak átmenetileg

A TV2 közölte, nem akar válaszolni kérdéseinkre, a DIGI még ennyit sem jelzett vissza. A Media1 információi szerint azonban újra elérhetők a 2020-as évet súlyos pénzügyi veszteséggel záró DIGI-nél a két, korábban blokkolt csatorna. A TV2 az Izaura TV Facebook-oldalán közölte, hogy a tartozás továbbra is fennáll felé, ezért csak átmenetileg, a hétvégére kapcsolja vissza a csatornákat.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en. Iratkozzon fel hírlevelünkre, valamint csatlakozzon hozzánk Facebookon!

Borító: DIGI / sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások