fbpx
Az Amazon épülete Santa Clara, Kalifornia

Az Amazon 8,45 milliárd dollárért megveszi az MGM-et

A cég így igyekszik versenyben maradni a streamingháborúban, a nemrég összebútorozó WarnerMediával és Discovery-vel. Az Amazon platformján akár a Metro-Goldwyn-Mayer teljes katalógusa is elérhetővé válhat a jövőben.

Néhány hete már megszellőztették, hogy az Amazon brutális összegért megveheti az MGM-et, ma pedig bejelentették, hogy nyélbe ütik az üzletet a CNBC beszámolója alapján – írja az IGN Hungary.

Az Amazon mindent megtesz, hogy felzárkózzon a Netflix, Disney és a Warner/Discovery mellé streamingben (ez utóbbi egyesüléséről itt írunk részletesen), de nincsenek ezzel egyedül, a Paramount is nagyon igyekszik erősíteni saját platformját. A pandémia időszaka nem sok ágazat számára hozott fellendülést, de az otthoni filmezést biztosító szolgáltatók elég jól jártak a mozik bezárásával.

Az Amazon különösen sokat költött arra az utóbbi időkben, hogy más stúdiók mozikba szánt tartalmait megvásárolja, ezzel növelve előfizetői számát. Tavaly 11 milliárd dollárt fizettek különféle tartalmakért: például 200 millióért megvették Chris Pratt új filmjét, a The Tomorrow Wart, melyhez éppen ma érkezett meg az első előzetes is.

Az MGM stúdiót 1924-ben alapították, és Hollywood egyik patinás filmműhelyeként működött évtizedekig, azonban 2010-ben csődközeli állapotba került, és évek óta befektetőket, illetve vevőket kerestek. Az oroszlános stúdió katalógusában jelenleg 4000 filmcím és 17.000 sorozatcím található, és már készül vagy előkészületek alatt állnak olyan alkotások, mint a Ridley Scott-féle House Of Gucci, Paul Thomas Anderson következő rendezése, a Soggy Bottom vagy a 2022-re ígért harmadik Doktor Szöszi-mozi.

Még több hír található a Media1-en

Borítókép: Az Amazon épülete Santa Clara, Kalifornia / Fotó: Depositphotos.com

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások