fbpx
Warner Media és a Discovery logó együtt

Egyesül a WarnerMedia és a Discovery

Az egyesülés megnyitja az utat Hollywood egyik legnagyobb stúdiójának, hogy olyan riválisokkal versenyezzen mint a Netflix és a Disney.

Az AT&T hétfőn jelentette be, hogy megszünteti a WarnerMedia üzletágát és összevonja a Discovery-vel – írja a CNBC.

A megállapodás értelmében az AT&T részvényesei az új társaság 71 százalékát, míg a Discovery részvényesei 29 százalékot birtokolnának. Az egyesítéssel különálló tőzsdei vállalkozást hoznak létre, amelynek értékét a The Financial Times 150 milliárd dollárra becsüli.

David Zaslav, a Discovery jelenlegi elnök-vezérigazgatója fogja vezetni az új vállalatot. Egy friss interjúban elmondta, hogy az egyesült vállalat képes lesz felérni az olyan streaming szolgáltatásokhoz,mint a Disney+ és a Netflix, ha a hír és sport műsorok mellett olyan szórakoztató műsorokat tud kínálni mint például a Trónok harca és a Harry Potter. A két vállalat együttesen évi 20 milliárd dollárt költhetne ezentúl tartalomgyártásra.

Zaslav nem adott konkrét részleteket arról, hogy milyen lesz az új cég streaming kínálata, de azt mondta, hogy nagy lesz a rugalmasság. Az HBO Max arra készül, hogy a következő hetekben piacra dobja olcsóbb, reklámokkal teletűzdelt verzióját, hasonlóan a Discovery+ szolgáltatásához, amely az év elején indult, és már most is elérhető ebben a formában.

Az HBO és az HBO Max világszerte körülbelül 64 millió előfizetővel rendelkezik, a Discovery pedig a múlt hónapban elérte a 15 millió fizető előfizetőt. Ezzel szemben a Netflixnek körülbelül 208 millió globális előfizetője van, míg a Disney+ nemrégiben haladta meg a 100 milliót, kevesebb, mint 1,5 évvel a streaming szolgáltatás elindítása után.

Még több hír található a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások