fbpx
Netflix

Drasztikusan lecsökkent a Netflix növekedése

A streamingszolgáltató friss beszámolója alapján jelentősen csökkent 2021 első negyedévében az új előfizetőinek száma, és ezzel véget érni látszik a koronavírus-járvány miatti tavalyi rekordnövekedése.

A Netflix 4 millió új előfizetővel bővült az idei első negyedévben, ami 2 millióval kevesebb a tervezetthez képest – írja a BBC a vállalat beszámolója alapján.

Amikor a COVID-19 az egész világon otthon maradásra kényszerítette az embereket, a streaming szolgáltatás tavaly 15,8 millió új előfizetővel növekedett, és olyan sokan használták, hogy egy időre a hatóságok még a minőség lerontására is megkérték egy átmeneti időre, de a Netflix később helyreállíthatta a minőséget.

Az előfizetőszám-növekedés nagy része Ázsiában következett be, ahol a Netflix 9,3 millió új előfizetővel bővült 2020-ban, ami mintegy 65 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A járvány azonban kétélű kardnak bizonyult a Netflix számára, mert ez megzavarta a gyártási folyamatot is. A cég szerint az új műsorok hiánya is hozzájárulhatott a kialakult helyzethez, azaz a csökkenéshez. Hozzátették hogy ez várhatóan helyreáll, mivel nem sokára megjelennek a slágerműsorok folytatásai.

Az előfizetők számának csökkenését a Netflix részvényei is megérezték, mert 11 százalékkal, 489,28 dollárra csökkent az árfolyam, így a cég teljes értéke 25 milliárd dollárral lett kevesebb a jelentés közzététele után.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: Unsplash

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások