fbpx
Telex

Távozik a Telextől Nádori Péter, Munk Veronika társfőszerkesztő férje, a lapmenedzsment fontos tagja

A médiaszakember munkaviszonyát épp azután szüntette meg Kárpáti Márton ügyvezető igazgató, hogy a Telex gazdasági és értékesítési igazgatója lett Pusztay András, az Index tavaly nyáron, a lap széthullása előtt nem sokkal távozó volt vezérigazgatója.

A Media1 információi szerint Nádori Péter távozását Kárpáti Márton, a Telex.hu-t kiadó Van Másik Kft. tulajdonosa és ügyvezetője jelentette be csütörtökön a szerkesztőségnek elektronikus üzenetben.

A távozás még annyira friss, hogy egyelőre nem látszik nyoma az impresszumban, ott továbbra is szerepel Nádori neve, de a Media1-nek több forrás is megerősítette a fejleményt a távozásáról.

Nádori a Telex induló alapcsapatának tagja volt, már a lap elindításában is fontos szerepe volt 2020 szeptemberétől: úgy tudjuk, ő egyeztetett néhány piaci szereplővel a lap előkészítési folyamatában. Nádori tagja volt a Telex.hu-t kiadó Van Másik Kft. lapmenedzsmentjének is.

A Media1 kereste az ügyben Kárpáti Mártont is, de annyit mondott, nem kívánja kommentálni az információt.

Mindenesetre épp a napokban érkezett a céghez kulcsfontosságú pozícióba egy másik ismert médiaszakember, Pusztay András, az Index.hu Zrt. tavaly nyáron, a lap széthullását megelőzően körülbelül egy hónappal távozó volt vezérigazgatója. Pusztay gazdasági és az értékesítési igazgató lett a Telexnél.

Pusztay András, még az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként interjút ad a Media1-nek
Pusztay András, még az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként interjút ad a Media1-nek Fotó: Németh Péter

Nádori Péter, a Telex távozó munkatársa 1990–1995 között a Magyar Narancs megbízott főszerkesztőjeként és felelős szerkesztőjeként, 1992–2003 között a Tilos Rádió munkatársaként dolgozott, 1996–1997 között a Vasárnapi Hírek munkatársa, 1998-tól 2001-ig az Origo szerkesztője volt. 2001-ben a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) egyik alapító tagja lett. 2001–2007 között a HVG munkatársa, majd kommunikációs tanácsadója volt.

2008–2011 között ismét az Origónál dolgozott felelős szerkesztőként. 2012-ben a Bors főszerkesztő-helyettese lett, 2020 szeptemberében csatlakozott az alakuló Telex.hu csapatához.

Nádori Péter médiaszakember, a Telex volt munkatársa
Nádori Péter médiaszakember, a Telex volt munkatársa korábban.
Fotó: archív

Nádori távozása azért is érdekes lehet, mivel a távozó médiaszakember Munk Veronika társfőszerkesztő (és egyben a Telex Csehországból érkező adományát fogadó Ne hallgassunk NKft. társtulajdonosának) férje – erről a helyzetről egy tavaly novemberi interjúban nyilatkozott is Munk. Azt mondta akkoriban Munk Veronika, nem kerültek főnök-beosztotti viszonyba Nádorival, hanem mindkettejük főnöke Kárpáti Márton, hogy ezzel is elkerüljék a családi konfliktusokat, és otthon is kerülik a munkahelyi témákat, ahogy tették ezt akkor is, amikor Nádori még az Origo főszerkesztője volt, Munk pedig az Index oszlopos tagja volt.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Kövesse a Media1-et a Facebookon is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások