fbpx
A Telex indulása 2020. október 2-án. Kockás ingben Kárpáti Márton, a Van Másik Kft. ügyvezető-tulajdonosa, mellette balra a főszerkesztő, Munk Veronika

Megérkezett a Telexhez a cseh milliárdos által megígért 200 ezer euró

Zdeněk Bakala cége, az Economia még tavaly ősszel jelentette be, hogy jelentős összeggel támogatni fogja a volt indexesek új projektjét.

A Telex a honlapján hozta nyilvánosságra ma, csütörtökön, hogy mostanra megérkezett hozzá a Zdeněk Bakala cseh milliárdos nevéhez köthető kiadóvállalat, az Economia által még tavaly felajánlott támogatási összeg.

Bakala egy munkatársa közvetítésével még 2020. szeptember 21-én, néhány nappal a Telex elindítása előtt jelentette be, hogy 200 ezer euró (azaz hozzávetőlegesen 70 millió forint) adománnyal támogatná a Telexet. Ezt követően a magyarországi kormányközeli, közpénz-finanszírozott sajtótermékek egy része azonnal támadni kezdte a cseh vállalkozót.

Zdenek Bakala
Zdenek Bakala, az Economia tulajdonosa, a Telex támogatója
Fotó: YouTube

A Telex az összeg megérkezése kapcsán most újra hangsúlyozza, hogy Bakala nem szerez tulajdonrészt, ez nem befektetés a részéről, hanem szimpla támogatás, és ezért nem kér semmit cserébe,

csak a korrekt, kritikus, kíváncsi újságírást akarja támogatni.

Bakalával Munk Veronika, a Telex főszerkesztője a tömeges indexes felmondások után került kapcsolatba: miután Munk Veronika interjút adott Bakala egyik kiadványának, a Respekt nevű újságnak is az Indextől történő tömeges távozások körülményeiről, megkereste őt az írást készítő újságíró, hogy a kiadó tulajdonosa szeretne támogatást adni.

Ez az adomány érkezett meg most, 2021 márciusában a nemrég létrehozott Ne Hallgassunk Nonprofit Kft.-hez, amelyet Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex két főszerkesztője, illetve Kárpáti Márton, a Telex kiadójának vezetője hozott létre idén februárban, elsősorban azért, hogy a független magyar nyilvánosságot és a sajtószabadság érvényesülését támogassa.

Kárpáti Márton jelezte: az új nonprofit cégnek a jövőben is fontos szerepe lesz adományok és különféle pályázati pénzek megszerzésében.

Nemrég Dull Szabolcs és Munk Veronika volt a Media1 műsorának vendége. Az exkluzív interjú itt hallgatható vissza.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A Telex indulása 2020. október 2-án. Kockás ingben Kárpáti Márton, a Van Másik Kft. ügyvezető-tulajdonosa, mellette balra a főszerkesztő, Munk Veronika. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások