fbpx
Nemzeti ruhás nő imádkozik egy rádió előtt

Magyarország vezetőiért is imádkoznak és egy kormánypárti politikussal interjúznak a Mária Rádióban most vasárnap

„Az ország milliók sorsáról döntő vezetői” mellett a rádiós ima- és hálanapon az egészségügyi dolgozókra és azokra is gondolnak, akik úgy döntöttek, „lebeszélik az embereket az oltásokról”. A vasárnapi imanapon a KDNP frakcióvezető-helyettesével készített interjút is sugároznak.

Ima- és hálanapot tart vasárnap a Mária Rádió a „döntéshozókért” – írja az ország jelentős területén frekvenciával rendelkező és interneten is elérhető, sőt egy ideje börtönökben is elérhető vallási rádió a Media1-nek eljuttatott szombati hírlevelében.

Azt írják, szeretettel ajánlanák figyelmünkbe a Mária Rádió a döntéshozókért tartandó ima- és hálanapját, melyet április 18-ára hirdettek meg, majd arról írtak, hogy

„a koronavírus kapcsán a felelősség hatalmas terhe nehezedik a döntéshozókra, legyen itt szó az ország vezetőiről, akiknek milliók sorsáról kell döntenie a körülményekre való tekintettel; az egészségügyi szakemberekről, akik döntéseikkel emberi életeket mentenek; az olyan dolgozókról, akik a mindennapok lehető legkényelmesebb lefolyását biztosítják és a járvány ellenére minden nap az emberekért való szolgálat mellett döntenek; vagy akár az »átlagemberekről«, akik nap mint nap meghozott elhatározásukkal, hogy betartják a rendelkezéseket, a járvány megfékezését segítik elő”.

A nap folyamán a Mária Rádió összes imaműsorát (rózsafüzér, zsolozsma, litánia) és a szentmisét is értük ajánlják fel. Emellett tematikus műsorokkal, egyházi és világi döntéshozókkal készült beszélgetésekkel is várják a hallgatókat. A hírlevélből kiderül az is, hogy az imanap egyik fontos vendége egy kormánypárti politikus, Vejkey Imre KDNP-s országgyűlési képviselő, a kisebbik kormányzópárt frakcióvezető-helyettese. (Vejkey neve onnan lehet ismerős a Media1 olvasói számára, hogy ő volt az, aki pert indított a Népszava ellen, amiért közölte az Operatív Törzset kifigurázó karikatúrát, amelyet Pápai Gábor készített. A politikus a pert elvesztette.)

A koronavírus-járványban Magyarországon a hivatalos statisztikák szerint eddig 24.762 fő halt meg. A statista.com összehasonlító oldala szerint Magyarországon volt az elmúlt 7 napban a világban lakosságarányosan a legtöbb halálozás: egymillió lakosra 159 halott jutott. Szintén a statista.com szerint a teljes világjárvány idején Magyarországon volt a 2. legtöbb halálozás lakosságarányosan (2510 fő / millió). A rendkívül súlyos helyzet, a kiugró halálozási mutatók ellenére a döntéshozók további lazító, nyitó intézkedéseket rendeltek el a jövő hétre, és a kormány sikerpropagandát folytat, valamint az ellenzéket bírálja.

A Mária Rádió „a döntéseket meghozókért” tartott imanapot Facebook-videókban is népszerűsíti itt és itt.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Nemzeti ruhás nő imádkozik egy rádió előtt. A kép illusztráció. Fotó: Stock / Depositphotos.com

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások