fbpx
rádió keverőpult

Elengedik a rádiók és a televíziók félévnyi médiaszolgáltatási díját

A már befizetett díjakat a tegnap életbe lépett kormányrendelet alapján az NMHH visszafizeti a médiaszolgáltatók számára.

Mentesülnek a médiaszolgáltatási díj megfizetése alól a rádiók és televíziók – közölte pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az NMHH jóváírja a rádiók és televíziók idei első negyedévi médiaszolgáltatási díjait és a második negyedévi kötelezettségeket sem kell teljesíteni, miután április 8-án életbe lépett az erre vonatkozó kormányrendelet.

A döntésnek köszönhetően összesen összesen 374 kereskedelmi, ebből 81 rádió és 293 televízió üzemeltetője jut könnyítéshez – közölte a hatóság.

A kormányrendelet értelmében a kereskedelmi lineáris médiaszolgáltatók tavalyhoz hasonlóan, a koronavírus-világjárványra tekintettel, mentesülnek a negyedéves médiaszolgáltatási díj megfizetése alól a veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedév végéig.

Ma jelentette be az NMHH azt is, hogy hálózatba kapcsolódhat a Karc FM, valamint indul néhány rádiós frekvenciapályázat, és eldőlt az is, mely rádióknak jut a rezsitámogatásokból.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Borító: Stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások