fbpx
Karc FM

Médiatanács: hálózatba kapcsolódhat a Karc FM, új rádiós frekvenciapályázatok indulnak

A Médiatanács e heti ülésén hozzájárulását adta, hogy hálózatba kapcsolja a Karc FM néhány vidéki frekvenciáját, valamint véglegesítette a szentesi, a keszthelyi és a berettyóújfalui frekvenciapályázatokat, továbbá több helyi rádió működési költségeihez való hozzájárulásról is döntés született.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az e heti ülésén engedélyezte, hogy április 12-étől a Karc FM Média Kft. a Miskolc 103,8 MHz-en és a Gyöngyös 88,9 MHz-en működő jogosultsága hálózatba kapcsolódjon a Nyíregyháza 102,6 MHz-es jogosultságával. A Médiatanács hozzájárult ahhoz is, hogy ettől a naptól a Budapestre, Székesfehérvárra, Tatabányára, Dunaújvárosra, Balatonfüredre, Győrre, Kaposvárra kiterjedő jogosultsága már ne kapcsolódjon hálózatba az említett nyíregyházi frekvenciával.

E heti ülésén véglegesítette a Médiatanács a helyi Szentes 104,3 MHz és a Keszthely 92,2 MHz közösségi használatú, valamint a kisközösségi Berettyóújfalu telephelyű rádiós lehetőség pályázati felhívásait. A szentesi és a keszthelyi frekvenciákra május 10-én és 12-én, a berettyóújfalui kiírásra pedig június 7-én lehet beadni a pályázati ajánlatokat.

A grémium mintegy 122,6 millió forintot ítélt meg huszonegy pályázónak a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat második fordulójában – derül ki a grémium döntéseiről szóló közleményből.

A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a Somogy TV, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füred Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, az újhartyáni MagTV, a VÁROSI TV MOHÁCS, a Soltvadkerti TV és a Szentgál TV. A rádiók közül sikeresen pályázott az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a Rádió Szentendre, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a siófoki Balaton Rádió, a Rádió Szarvas, a szombathelyi Credo Rádió, valamint a sátoraljaújhelyi, a miskolci, a debreceni és a nyíregyházi Európa Rádió.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A Karc FM stúdiója. Fotó: karcfm.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások