fbpx
Klubrádió riportszoba

A Klubrádió a Szakszervezetek Házába költözik

A frekvenciája nélkül maradt médiaszolgáltatónak legkésőbb augusztus közepéig el kell hagynia az óbudai iroda- és stúdióhelyszínét.

A Media1 információi szerint a VDSZ (Magyar vegyipari, energiaipari és rokon szakmákban dolgozók szakszervezeti szövetsége) irodáinak szomszédságába, a Budapest VI. kerületi Benczúr utca 45. alá, a Szakszervezetek Házába költözik a Klubrádió. Ez érinti a rádióstúdiókat, a szerkesztőséget és a háttérben dolgozó személyzetet, az irodát is.

Arról, hogy a Klubrádió hamarosan költözni kényszerülhet, egy ideje már hallani lehetett, a frekvencia elvesztésekor Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatósági elnöke és a rádió többségi tulajdonosa élő adásban is beszélt róla néhány nappal a rádió február közepi lekapcsolása előtt. Nem sokkal később a Media1 megkereste Aratót, igaz-e, hogy a VDSZ irodaházba mennek, de akkor erről nem kívánt még nyilatkozni, mondván még nem írták alá a szerződést, folynak az egyeztetések.

Most viszont a rádiótulajdonos a hvg.hu-nak annyit elmondott, hogy szerződést kötöttek „egy Benczúr utcai irodaházzal”. Azt ugyan nem említette, hogy pontosan melyik irodaházról van szó, de a Benczúr utcában működik a Szakszervezetek Háza, és lapunknak több klubrádiós munkatárs már hetekkel ezelőtt is említette, hogy a VDSZ, azaz a Szakszervezetek Háza lesz az új stúdióhelyszín.

A VDSZ és a Klubrádió között régóta jó viszony van, egy ideje a vdsz.hu honlap például megnyitása után a webre szorult rádió honlapját reklámozza és egyből elindul annak internetes adása is.

Klubrádió
A Klubrádió Bokor utcai egyik stúdiójának előtere az adást jelző piros lámpával.

Frekvenciavesztés után

Arató a hvg.hu-nak tett szavai alapján egyébként úgy tűnik, kényszerből kell elköltözniük a harmadik kerületi Bokor utcából, mert

úgy szólt a szerződésük az épület tulajdonosával, hogy azt csak addig használhatják, amíg rendelkeznek földfelszíni rádiós frekvenciával, márpedig azt február 14-én elvesztették, nem használhatják a 92,9 MHz-et a Médiatanács döntése miatt.

Arató elmondta, hogy az eddigi ingatlanhasználati szerződés 6 hónapig él a frekvencia lekapcsolásának napjától számítva. Tehát augusztusig kell átköltöztetni a teljes rádiós infrastruktúrát, a stúdióberendezéseket és minden egyebet.

A hvg.hu arról is ír, hogy a Klubrádió által nemrég indított túlélőgyakorlat során példátlanul jelentős összeg, 120 millió forint jött össze a hallgatóktól támogatásként a Szabad Sávért Alapítványhoz.

A Brit Media, a 168 Óra és a Klubrádió bejárata
A Klubrádió épületének homlokzatán lévő cégtáblák tavaly.  Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)

Régen a Klubrádió tulajdonosáé volt az óbudai épület

A Media1 információi szerint egyébként a mostanáig a Klubrádió által használt Bokor utcai, óbudai épület korábban még a Klubrádió tulajdonosának az érdekeltségébe tartozott, de néhány évvel ezelőtt, amikor vállalat pénzügyileg nehéz helyzetbe került, eladta azt, és olyan cégek is használták mint például a sokáig a Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló EMIH-hez és Köves Slomóhoz köthető Brit Media, mely ekkortájt szerzett a Klubrádió Zrt.-ben is kisebbségi tulajdonrészt, amit azután a Brit Media továbbadott egy izraeli állampolgárnak.

Egyébként a leendő új klubrádiós helyszínen, Szakszervezetek Házában működik a Rádió Bézs nevű internetrádió is.

A Klubrádió a frekvenciavesztése óta internetes rádióként üzemel, és mivel a Médiatanács pályázati úton sem adta vissza számára az egykori frekvenciáját, hanem eredménytelennek nyilvánította a pályázatot és emiatt bírósági pereskedés indult a felek között, egy darabig még biztosan csak netes streaminggel érhető el az adás.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások