fbpx
Klubrádió

Elindult a Klubrádió tavaszi túlélőgyakorlata

Először kér segítséget a Klubrádió az internetre szorítása óta.

„Egy független, demokratikus, az európai liberális eszméket valló, ráadásul sokat beszélő rádiónak ma Magyarországon nincs esélye arra, hogy költségeit kizárólag a reklámpiacról fedezze. Különösen igaz ez a Klubrádióra, melynek még a frekvenciaengedélyét is elvette mondvacsinált okokkal a Médiatanács 2021-ben, így már csak az interneten keresztül szólhatunk. Ott azonban folytatjuk, és párhuzamosan minden jogi fórumon igyekszünk érvényt szerezni igazunknak ”

– írja közleményében a Klubrádió.

Hozzátették, hogy az internetes működéssel nem lett kevesebb feladatuk és a költségeik sem csökkentek, ezért csak akkor tudják folytatni munkájukat, ha a hallgatóik támogatják őket.

A Klubrádió frekvenciáját egy hónappal ezelőtt némították el, miután az NMHH Médiatanács elutasította a rádiós társaság médiaszolgáltatási jogosultsága meghosszabbítására irányuló kérelmét. A Budapest FM 92,9 MHz azóta is üresen áll, és várhatóan egy darabig így is lesz, mert a Médiatanács a múlt héten eredménytelennek minősítette a frekvencia újbóli hasznosítására irányuló eljárást, ami miatt pereskedés lesz.

Bár a Klubrádió korábban is indított gyűjtéseket, most először kér segítséget a hallgatóktól azután, hogy internetre szorult. Ezen a linken találhatók részletek a támogatási lehetőségekkel kapcsolatban.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások