fbpx
Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex két főszerkesztője

Új céget alapítottak a Telex vezetői

Ne Hallgassunk Nonprofit Kft. néven hozott létre új céget a Telex két főszerkesztője és Kárpáti Márton, a lap tulajdonos ügyvezetője, de megmarad a Van Másik Kft. is.

A HVG360 által észrevett új nonprofit kft., a Ne Hallgassunk Nonprofit Kft., mely 3 millió forintos jegyzett tőkével február 5-én jött létre* és február 10-én jegyezte be a bíróság, és két ügyvető igazgatóval rendelkezik: Munk Veronika és Dull Szabolcs.

Ők ketten nem csak ügyvezetők,de a tulajdonosok is, ahogyan harmadikként Kárpáti Márton, az Index egykori főszerkesztő-helyettese, a Telexet működtető Van Másik Kft. tulajdonosa is tulajdonrésszel rendelkezik az új vállalkozásban.

Kárpáti Márton, az Index volt főszerkesztő-helyettese, a Telexet elindítani tervező Van Másik Kft. tulajdonosa és ügyvezetője
Kárpáti Márton, a Ne Hallgassunk NKft. harmadik tulajdonosa

Az új cég a Van Másik Kft.-hez (a Telex.hu kiadójához) hasonlóan médiás tevékenységekkel (például hírügynökségi szolgáltatással, világháló portál szolgáltatással) foglalkozik, de tevékenységei között található például oktatási kiegészítő tevékenység is.

A HVG beszélt Kárpáti Mártonnal, aki azt mondta, hogy az új, nonprofit státuszú vállalkozást azért hozták létre, hogy ez gyűjtse az adományokat, illetve különféle pályázati pénzeket is ezen keresztül fognak fogadni, tehát a Telex kiadója, a Van Másik Kft. marad.

A Media1 néhány nappal ezelőtti műsorában Dull Szabolccsal és Munk Veronikával beszélgetve egyébként szóba került, mi van azzal a 200 ezer eurós adománnyal, amit Zdeněk Bakala cseh médiabefektető ígért meg még tavaly. Munk Veronika és Dull Szabolcs azt mondta, hogy ennek jogi előkészítése még folyamatban van.

Épp az imént számoltunk be arról, hogy a Telex kapta az #AllForJan Award nemzetközi médiadíjat, amelyet a meggyilkolt Ján Kuciák szlovák oknyomozó újságíróról neveztek el.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Híreinket követheti RSS, napi hírlevél, Facebook és Twitter segítségével is.

* Frissítés 22:16

Hírünk elején a cégalapítás eredetileg feltüntetett január 5-i dátumát javítottuk, mivel a cégbíróság kijavító végzése szerint valójában február 5. volt a cégalapítás időpontja, és csupán a cégnyilvántartásban tévesen szerepelt.

Borító: Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztői, a Ne Hallgassunk Nonprofit Kft. ügyvezetői. Fotó: Bődey János / Telex
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások