fbpx
Klubrádió: Fotó: Ladányi András, Media1.hu

Várhatóan Karc FM szól majd a Klubrádió eggyel korábbi frekvenciáján, a Budapest FM 95,3 MHz-en

A kormánypárti médiaholding rádiója, a Karc FM egyedüli pályázóként szerezheti meg a Budapest FM 95,3 MHz-et, amelyet évekkel ezelőtt a Klubrádió használt.

A Media1 információi szerint kizárólag a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Karc FM adott be pályázatot kedden a Klubrádió egykori, évekkel ezelőtt használt frekvenciájára, a Budapest FM 95,3 MHz-re vonatkozó, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt, most zajló pályázati eljárásban.

A pályázatnak tegnap, kedden volt a beadási határideje.

Az NMHH tegnap ugyan a pályázók kilétét érthetetlen okokból nem tette közzé honlapján, ahogyan azt más pályázatoknál meg szokta tenni, ma azonban, miután még tegnap ezt firtató kérdést küldtünk az NMHH-nak, honlapján pótlólag mégis közzétette, hogy

egyedül a Karc FM pályázott az egykori klubrádiós frekvenciára.

Karc FM
Fotó: karcfm.hu

Eredetileg úgy volt, hogy a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület is versenybe száll a frekvenciáért, de ezt az ATV Csoporthoz tartozó rádió végül nem tette meg. A Klubrádió sem indult el a pályázaton, mivel abban reménykedik, hogy végül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa visszaadja számára a másik folyamatban lévő pályázati eljárás során az általa elmúlt években használt FM 92,9 MHz-et, amelynek használatával február 15-től fel kellett hagynia. A Médiatanács azonban hetek óta nem hozott döntést az ügyben, holott egyedül a Klubrádió pályázata van már csak „versenyben”. Emiatt a Klubrádió jelenleg csak az interneten érhető el.

A Media1 már a 95,3 MHz pályázat kiírását követően információt kapott arról, hogy a frekvenciát a Karc FM-nek szánják.

Majdani hivatalos győzelmét követően a Karc FM 10 éven át szólhat majd a mintegy 2 millió ember elérésére is alkalmas, ingyenesen birtokba vehető egykori klubrádiós frekvencián, de a jogosultságot a Médiatanács további 7 évvel meghosszabbíthatja, így a Karc FM végül akár 17 éven át is szólhat ott, ahol korábban a Klubrádió.

Update 18:20

A Médiatanács mai, szerdai ülésén több hét szünet után újra napirendre tűzte a Klubrádió, azaz az FM 92,9 MHz-es rádiós pályázat ügyét, ami egy késve kitett dokumentumból derült ki. A testület egyelőre titkolja, milyen döntést hozott, maga a pályázó sem kapott róla értesítést még, erről részletesen különálló hírünkben olvashatnak.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: A Klubrádió régi frekvenciáját, a Budapest FM 95,3 MHz-et tartalmazó hirdetőtábla Budapesten. Ezen a frekvencián várhatóan Karc FM lesz. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások