fbpx
A KESMA alá került egyik sajtótermék, a Magyar Nemzet óriásplakátja

Szokatlanul cáfolt a Koronavírus Sajtóközpont

A Koronavírus Sajtóközpont az információt megnevező kormányközeli napilap megnevezése nélkül számolt be arról, hogy nem igaz, hogy az egyik nagy áruházlánc dolgozóit soron kívül fogják beoltani és már folyik az igényfelmérés. Máskor, ha nem kormányközeli lapról van szó, nem szokott ilyen szemérmes lenni a kormányzat.

A Koronavírus Sajtóközpont közleményben cáfolta azt az információt, miszerint soron kívül oltják be az egyik élelmiszer-áruház munkatársait. A sajtóközpont csak annyit írt, hogy „félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban”, de nem nevezte meg, melyik sajtótermék közölte az információt.

A hvg.hu szerint valójában a Magyar Nemzet közölte az információt, sőt olyan fotót is közzétettek az írás mellé, amelyen egy Tesco-áruszállító szerepelt.

Korábban a kormányzat még nem volt szemérmes, amikor tévesnek titulált információk cáfolatáról volt szó, emlékezzünk csak például, milyen keményen támadták egy vitatott hitelességű információ közlése után az Indexet és a HVG-t, és beszállt ebbe az MTVA is.

A Sajtóközpont a közleményben egyébként leszögezte, hogy egyetlen élelmiszerlánc raktárosait sem oltják soron kívül és az oltás továbbra is az oltási terv szerint történik. Az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg. Jelenleg az oltások beadásával épp itt tart Magyarország. Arra kérnek mindenkit, regisztráljon a vakcinára a vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül.

Borító: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások